Biblionet Groningen

Bibliotheekleden kunnen gratis en exclusief 10.000 e-books lenen 

Gronings bibliotheekconcept

Biblionet Groningen heeft een bibliotheekconcept voor de fysieke vestigingen ontwikkeld. Inrichting en in store communicatie; processen, personeel en organisatie; collectie, assortiment en service: het is allemaal onder de loep genomen en aangepast aan de wensen en eisen van de moderne bibliotheekgebruiker. We passen hierbij kennis en ervaring uit de retailmarketing toe om onze doelstellingen op het gebied van meer leden en meer uitleningen te realiseren.

Samen met branding- en desingbureau SVT is een 2D- en 3D-concept ontworpen dat voor het eerst te zien was in Bibliotheek Haren. Met Van Keulen Interieurbouw / Biebsystemen zijn 2 nieuwe kastensystemen ontwikkeld. Een stijlvol en flexibel systeem voor jongeren en volwassenen, en voor kinderen een speels blokkensysteem.

In totaal zijn er nu 15 Groningse bibliotheekvestigingen die werken volgens het bibliotheekconcept: Bibliotheek Bedum, Grootegast, Haren, Harkstede, Leens, Loppersum, Middelstum, Midwolda, Musselkanaal, Oude Pekela, Slochteren, Siddeburen, Stadskanaal, Ter Apel en Winschoten. Dit jaar komen daar in ieder geval de bibliotheken van Hoogezand, Uithuizen en Winsum nog bij. Ook de andere vestigingen zullen het  bibliotheekconcept de komende jaren implementeren.

Het bibliotheekconcept dat we hebben ontwikkeld, is overgedragen aan de Bibliotheek Nederland. Deze landelijke formuleorganisatie rolt het bibliotheekconcept uit in de rest van Nederland. Het Gronings bibliotheekconcept kunt u dus ook buiten de provincie tegenkomen. 

Bibliotheekconcept

Retailmarketing is meer dan het invoeren van een kinky inrichting en een kek jasje voor de medewerker. Meer weten over het door Biblionet Groningen ontwikkelde bibliotheekconcept? Neem contact op met Lysbeth Post, formulemanager:
050 365 01 67 | e-mail.

Of download de brochure Gronings bibliotheekconcept (pdf, 1 mB).