AI Parade

Duik in de wereld van kunstmatige intelligentie

AI Parade: installaties, lezingen en workshops over kunstmatige intelligentie


Artificial Intelligence (AI, oftewel kunstmatige intelligentie) is niet meer weg te denken uit ons bestaan. Maar wat is AI eigenlijk en wat willen en kunnen we ermee? Ontdek het tijdens de AI Parade in Stadskanaal! Leer meer over AI, de ontwikkelingen en toepassingen over het gebruik van AI in je dagelijkse leven.

De AI Parade is een samenwerking met de Koninklijke BibliotheekAI Hub Noord-Nederland en de Nederlandse AI Coalitie. Het is een landelijk programma dat in juni neerstrijkt in Stadskanaal. De AI Parade bestaat uit een installatie waarin van alles te leren is over kunstmatige intelligentie en workshops en lezingen. 


BiebLab Live: De AI Quiz

Woensdag 31 mei - 15.00 uur
Je kunt live meedoen met onze AI-quiz! Deze quiz is niet zomaar een quiz - hij is helemaal gemaakt door kunstmatige intelligentie! 

Lees meer

AI in social media

Dinsdag 13 juni - 19.00 uur
We gaan in gesprek over de invloeden van AI in social media. Waar wordt AI al toegepast? En hoe beïnvloed AI jouw social media gebruik?

Lees meer

ChatGPT poezie bedrukken

Woensdag 14 juni - 14.30 uur 
Deze woensdagmiddag zal het eLAB in het teken staan van de AI Parade. Samen gaan we poezie met ChatGPT genereren en bedrukken op een t-shirt. 

Lees meer

Lezing Jarno Duursma

Vrijdag 16 juni - 16.00 uur
Wat gaat technologie voor ons doen en wat blijven we zelf doen? In deze lezing geeft Jarno Duursma een inspirerende blik op de ontwikkelingen op het gebied van kunstmatige intelligentie. 

Lees meer

Maak kunst met AI

Woensdag 28 juni - 14.30 uur
Deze woensdagmiddag staat het eLAB in het teken staan van de AI parade. Samen gaan we door middel van de invoer van woorden kunst genereren met Dall.E.2. en bedrukken dit op een mok.

Lees meer

VPRO Tegenlicht meet-up

Donderdag 29 juni - 19.00 uur 
Tijdens deze bijeenkomst zullen er fragmenten getoond en besproken worden uit de aflevering de Prijs van AI. Deze aflevering wordt uitgezonden op 8 juni, 20.30 uur, NPO2. 

Lees meer

Boeken over AI