Europese verkiezingen

Op wie stem jij bij de Europese verkiezingen?

torentje

Op donderdag 6 juni vindt de Europees Parlementsverkiezing plaats. In Nederland kiezen we eens in de vijf jaar de Nederlandse leden die ons in het Europees Parlement gaan vertegenwoordigen. Maar hoe maak je een goede stemkeuze? En welke partijen staan eigenlijk waarvoor? De Bibliotheek helpt je graag op weg!Weet je nog niet waarop je wilt stemmen?

Je kunt gebruik maken van kieswijzers die je helpen bij het maken van je keuze.
Hieronder vind je de belangrijkste kieswijzers.
 


Waar stemmen we nu eigenlijk op?

Van 6 tot 9 juni kiezen de inwoners van de Europese Unie een nieuw Europees Parlement. De uitslag bepaalt de koers van de Europese Unie (EU) voor de komende vijf jaar. De belangrijkste (uitleg-)verhalen over de EU, de campagne en de verkiezingsthema's zijn door de NOS verzameld.

Op weg naar de verkiezingen


Praktische informatie verzameld

Heb jij nog vragen over de Europese Verkiezingen? Op deze Europese website staat het antwoord op al jouw vragen, van waar je kunt stemmen tot welke documenten je mee moet nemen. Zo ga je goed voorbereid naar het stemlokaal!

Praktische informatie rondom de Europese verkiezingen

De Grote Verkiezingsshow

Speciaal voor jongeren maken De Kiesmannen voor iedere verkiezingen een nieuwe show. Maak je klaar voor een avond vol entertainment, humor en muziek over de Europese verkiezingen. Op 7 locaties in Nederland.

Bekijk de agenda en kom naar een show!

Op wie ga jij stemmen?

Weet je nog niet zeker wie jouw stem krijgt bij de Europese parlementsverkiezing? Bekijk de video en beantwoord de stellingen op de website van Young Voice. Ontdek waar jij voor staat en welke partijen daar het best mee matchen!

Vul de Young Voice stemwijzer in

e-books over politiek

Meer e-books over politiek