Inspiratieworkshops: Kinderboekenweek

Op dinsdag 19 en woensdag 20 september organiseert Biblionet Groningen samen met IVN en K&C inspiratie workshops over de Kinderboekenweek.

Workshops 'Bij mij thuis'

De Kinderboekenweek 2023 vindt plaats van 4 t/m 15 oktober 2023. In aanloop naar de Kinderboekenweek organiseren wij samen met Rian Visser, IVN en K&C twee workshops. Tijdens deze verrassende en praktische workshops ga je aan de slag met het thema van deze Kinderboekenweek: 'Bij mij thuis'.

Lezing door schrijver Rian Visser

Rian Visser vertelt deze middag over boeken die passen bij de Kinderboekenweek. Daarnaast laat ze zien welke werkvormen je hierbij kunt gebruiken in de klas. Een van die werkvormen is het fantasieverhaal. Hierbij tekenen kinderen terwijl de leerkracht voorleest. Ook komt theaterlezen aan de orde. Tot slot gaat Rian in op anders zijn. Denk aan gescheiden ouders, jouw huis en samengestelde gezinnen. Genoeg stof om geïnspireerd naar huis te gaan.

Programma & aanmelden

14.30 uur: Inloop

15.00 uur: Welkom

15.05 uur: Lezing schrijver Rian Visser

15.45 uur: Workshop ronde 1

16.30 uur: Pauze

16.45 uur: Workshop ronde 2

17.30 uur: Afsluiting

Op dinsdag 19 september is er een inspiratiebijeenkomst in Theater vanBeresteyn in Veendam. Op woensdag 20 september is de bijeenkomst in Cultureel Centrum de Blauwe Schuit te Winsum. Ze beginnen beide om 14:30 uur en eindigen rond 17:30 uur. De inspiratiemiddagen zijn een initiatief van IVN, Biblionet Groningen en K&C.

Aanmelden kan tot en met 10 september 2023.

Aanmelden

Thematitels Kinderboekenweek

Bekijk alle thematitels