Cursus Digisterker

Meer doen met de computer

Contact en zakendoen met de overheid gaat steeds vaker via internet. Bijvoorbeeld het aanvragen van een uitkering of het verlengen van je rijbewijs. Best lastig als je nog niet zo handig bent met internet. Met de cursus Digisterker leer je zelfstandig gebruikmaken van deonline service van de gemeente, het UWV en de Belastingdienst.

Doe je mee?

De cursus is voor iedereen die al een beetje ervaring heeft met internet. Je werkt op een computer van de bibliotheek in een groepje en gaat zelf aan de slag met oefeningen. De cursus is 4 keer 2,5 uur. Bij de cursus hoort een werkboek dat past bij de situatie in jouw gemeente. Het is daarom handig om de cursus bij de bibliotheek in jouw gemeente te volgen. Aan het einde van de cursus krijg je een certificaat.

Digisterker is niet voor echte beginners. De eerste stappen met de computer en het internet leer je met de cursus Klik & Tik.

De cursus is gratis, ook als je geen lid bent van de bibliotheek.

Je leert:

  • Een DigiD aanvragen en gebruiken
  • Afspraken maken via internet
  • Formulieren invullen
  • Toeslagen aanvragen
  • Inloggen op websites zoals mijntoeslagen.nl, mijnoverheid.nl en werk.nl

Digitale Academie Noord Nederland

We bieden deze cursus ook aan via de Digitale Academie. In de Digitale Academie werkt Biblionet Groningen samen met Hanzehogeschool Groningen, Noorderpoort en de Rijksuniversiteit Groningen aan het realiseren van de doelstelling van de Digital Literacy Coalition om Groningen in 2025 de meest digitaal geletterde stad en provincie van Nederland te maken. Lees er meer over op www.dann.nl.


  • Hulp nodig?