Nederland Leest

Eén boek, duizend gesprekken

Over de grens

Een goed boek brengt gesprekken op gang en verbindt lezers met elkaar. In november leest heel Nederland daarom één boek. Lezers krijgen dit boek cadeau van de bibliotheek, het centrum voor ontmoeting en gesprek. 

Met een boek reis je in een mum van tijd van Jakarta naar New York en ben je maar een paar bladzijden verwijderd van 1924. Ook kun je met een boek je eigen grenzen verleggen en je wereld vergroten met nieuwe ervaringen en verhalen.


Agenda Nederland Leest 2021

 • Boekeloere special met Adriaan van Dis Bestel je tickets!

  Live in Theater De Klinker Winschoten

  Tijdens de Nederland Leest-maand november lezen we De wandelaar. Op 8 december gaat Arno van der Heyden in onze ‘Boekeloere Special’ met Adriaan van Dis in gesprek, live in theater De Klinker in Winschoten. Wil jij hier live bij zijn?

  Bekijk details van Boekeloere special met Adriaan van Dis

 • Schrijfwedstrijd Doe mee!

  'Over de grens'

  Tijdens Nederland Leest organiseren we een schrijfwedstrijd met als thema ‘Over de grens’. Iedereen heeft wel eens iemand ontmoet van over de grens, vaak gebeurt dit tijdens je vakantie. Het kan ook zijn dat je met een vluchteling in gesprek bent geweest. Stuk voor stuk unieke ontmoetingen tussen unieke mensen. Waardevolle verhalen die gehoord mogen worden. Naar deze verhalen zijn wij op zoek. Schrijf ons jouw verhaal over je bijzondere ontmoeting.

  Bekijk details van Schrijfwedstrijd

 • Pop-up Schrijfcafé Doe mee!

  Met Lilian Zielstra en Hetty Kleinloog

  Tijdens Nederland Leest organiseren we een schrijfwedstrijd met als thema ‘Over de grens’. In het Pop-up Schrijfcafé word je door schrijfdocent Lilian Zielstra op weg geholpen om jouw verhaal op papier te krijgen. Tijdens de workshop krijg je de ruimte om vragen te stellen en na die tijd heb je genoeg tips en trucs gekregen om jouw bijzondere ontmoeting of ervaring in een mooi verhaal vast te leggen.

  Bekijk details van Pop-up Schrijfcafé

 • Workshop autobiografisch schrijven Winsum Kom naar Bibliotheek Winsum

  12 november 2021

  Wil je je eigen belevenissen over reizen of vakantie eens op papier zetten? In deze workshop autobiografisch schrijven geeft schrijfdocent Robertine Romeny korte schrijfopdrachten die je pen in beweging laten komen. Ze inspireren je om te schrijven over bijzondere en alledaagse reisavonturen.

  Bekijk details van Workshop autobiografisch schrijven Winsum

 • Workshop autobiografisch schrijven Appingedam Kom naar Bibliotheek Appingedam

  23 november 2021

  Wil je je eigen belevenissen over reizen of vakantie eens op papier zetten? In deze workshop autobiografisch schrijven geeft schrijfdocent Robertine Romeny korte schrijfopdrachten die je pen in beweging laten komen. Ze inspireren je om te schrijven over bijzondere en alledaagse reisavonturen.

  Bekijk details van Workshop autobiografisch schrijven AppingedamCadeau van de bibliotheek

De wandelaar van Adriaan van Dis

Een Nederlander in Parijs krijgt bij een brand een hond in zijn schoot geworpen. Een hond die een andere wereld voor hem opent: die van vluchtelingen, illegalen en zwervers. Het verandert Parijs, het verandert de man: hij wil helpen, goed doen. Maar alles...

Bekijk dit boek


Andere titels van Adriaan van Dis


Nederland Leest Junior

Katvis van Tjibbe Veldkamp

In Katvis gaat een jongen voor een vriend over zijn eigen grenzen heen: hij doet dingen die hij helemaal niet durft. Misschien zou dit verhaal ook over jou kunnen gaan of over iemand die je kent. Lees het en oordeel zelf.

Bekijk dit boek


Andere titels van Tjibbe Veldkamp


E-books en luisterboeken lenen

Ben je lid van de Bibliotheek? Dan mag je gratis e-books lenen en luisterboeken downloaden. Dat doe je op de online Bibliotheek: de online variant van je eigen vertrouwde bieb.

Meer weten


E-books van Adriaan van Dis

Luisterboeken van Adriaan van Dis


E-books van Tjibbe Veldkamp

Luisterboeken van Tjibbe Veldkamp


Meer lezen over reizen, grenzen verleggen en je wereld vergroten?