Nieuws

Resultaat 11 - 20 (van 23)

 • 28 maart: Webinar Media Ukkie Dagen Bekijk details

  22 maart 2022

  Tablets, smartphones en tv’s hebben een grote aantrekkingskracht op de allerkleinsten. Ontdek hoe je jouw kind kunt begeleiden in de wereld van media. Meld je gratis aan voor het webinar op 28 maart 2022.

 • Lisanne is de beste voorlezer van Groningen Bekijk details

  17 maart 2022

  11 voorleeskampioenen streden op 15 maart in Borg Welgelegen in Sappemeer om een plaats in de landelijke finale van Read2Me!, dé voorleeswedstrijd voor de brugklas.

 • Lezen en bewegen met Mo El Hankouri - Scoor een Boek! Bekijk details

  28 februari 2022

  FC Groningen, Biblionet Groningen en Groningen Forum starten maandag 28 februari weer met Scoor een Boek! Tijdens dit bijzondere programma gaan leerlingen uit groep 5 en 6 in tien weken tijd zoveel mogelijk boeken lezen én bewegen.

 • Bibliotheken zijn open! Bekijk details

  26 januari 2022

  Bibliotheken zijn open, wees welkom! Lees hier de maatregelen in de bibliotheek.

 • Week van de Lieve Briefjes Bekijk details

  11 januari 2022

  Van 15 t/m 21 januari 2022 is het weer Week van de Lieve briefjes. De week waarin iedereen wordt opgeroepen iets liefs te schrijven voor een ander. De speciaal voor deze week ontwikkelde Lieve Briefjes (ansichtkaartjes) zijn vanaf deze week gratis af te halen op allerlei plekken die ook tijdens de lockdown geopend zijn.

 • Avond over grenzen Bekijk details

  11 december 2021

  De agenda in de decembermaand staat bomvol heerlijke avondjes en dat is bij ons niet anders. Op 17 december kun je gezellig aanschuiven bij de ‘Avond over grenzen’. Nu de fysieke festiviteiten rondom het leesbevorderingsprogramma Nederland Leest (met thema ‘Over de grens’) niet doorgaan organiseren we als Groningse bibliotheken een feestelijke avond online via Facebook Live.

 • Bezoek Europe Readr in Bibliotheek Veendam Bekijk details

  4 november 2021

  Maak kennis met literatuur uit alle landen van Europa via het Europe Readr paviljoen. Vanaf 4 november vind je dit paviljoen op de eerste verdieping in Bibliotheek Veendam. Ga je nog een trap omhoog, dan kom je bij de prachtige tentoonstelling met illustraties uit de Hongaarse jeugdliteratuur.

 • Groningen over de grens tijdens Nederland Leest Bekijk details

  4 november 2021

  Met een boek reis je in een mum van tijd van Groningen naar New York en ben je maar een paar bladzijden verwijderd van 1924. Je verruimt je blik en vergroot je wereld met nieuwe verhalen . Met het thema ‘Over de grens’ start op 1 november in alle bibliotheken de campagne Nederland Leest. Haal nu het gratis themaboek in de bibliotheek!

 • 9 Informatiepunten Digitale Overheid geopend! Bekijk details

  1 november 2021

  Wie vragen heeft over online communicatie met de overheid kan sinds 1 november terecht bij het Informatiepunt Digitale Overheid (IDO) in de bibliotheek. Biblionet Groningen opende die dag maar liefst negen IDO’s tegelijk!

 • Vrijwilligers gezocht Bekijk details

  12 oktober 2021

  Vind je het leuk om anderen te helpen? Word dan vrijwilliger in één van de bibliotheken in ons netwerk. Op dit moment helpen er al ruim 900 vrijwilligers in en rond onze bibliotheken. Er is altijd ruimte voor nieuwe enthousiaste vrijwillige medewerkers.

Paginanavigatie