Blogs

Resultaat 11 - 20 (van 46)

 • Zo creëer je zorgeloos schermtijd voor je kind Bekijk details

  27 maart 2023

  Hoe vaker ze jou naar een scherm zien kijken, hoe interessanter het wordt. Geen wonder dat jouw tablet, smartphone en televisie een grote aantrekkingskracht hebben op die kleintjes. En het kan geen kwaad, toch? Want kinderen beleven er veel plezier aan en het geeft jou als ouder of verzorger een momentje voor jezelf. Toch zijn dreumesen, peuters en kleuters nog te klein om volledig losgelaten te worden op het wereldwijde web. Hoe kunnen zij en vooral ook jij als ouder of verzorger hier wijs mee omgaan?...

 • De beste Groninger boeken van nu Bekijk details

  17 maart 2023

  NOORDWOORD zet Groningse schrijvers graag in de schijnwerpers en wil laten zien hoeveel moois en waardevols de Groninger literatuur en cultuur te bieden hebben. Daarom reiken zij sinds 2010 ieder jaar de prijs uit voor het Beste Groninger Boek. Er zijn twee categorieën: fictie en non-fictie. Zaterdag 18 maart is de feestelijke uitreiking in Forum Groningen tijdens het Beste Groninger Boekenfeest. Dit zijn een paar serieuze kanshebbers.

 • Democratie als je nog geen achttien bent Bekijk details

  15 maart 2023

  Als je nog geen 18 bent, staat de politiek misschien nog ver van je af. Maar dat wil niet zeggen dat kinderen en jongeren geen invloed kunnen uitoefenen op hoe dingen geregeld zijn.

 • Lezing: Culinaire sporen van het slavernijverleden Bekijk details

  13 december 2022

  Charles Goudsmit is kok, theatermaker en dichter en opgegroeid in Delfzijl. In de bibliotheek aldaar vertelt hij op dinsdagavond 20 december over het slavernijverleden vanuit culinair perspectief.

 • Fantasy Game Event op 17 december Bekijk details

  13 december 2022

  Gamers kunnen op het Fantasy Game Event in Bibliotheek Winschoten op 17 december kennismaken met nieuwe Verborgen Verhalen in Assassin’s Creed Valhalla. De verhalen zijn het vervolg op de leesbevorderingscampagne Readification, waarbij literatuur voor jongeren gekoppeld wordt aan videogames. Bovendien kunnen ze in de Bibliotheek hun eigen AC-verhalen maken.

 • Iedereen is welkom in de bieb Bekijk details

  12 december 2022

  Sinds vandaag wijst een gedicht bij de voordeur van de Bibliotheek voorbijgangers er nog eens extra op dat iedereen welkom is in de Bibliotheek. 'Ook als je niet lid bent, kun je gerust binnenlopen. Hier hoeft niks, maar kan veel.'

 • Handige dichthulpjes Bekijk details

  2 december 2022

  Sinterklaasavond is niet compleet zonder gedichtjes. Maar niet ieder mens is van nature een dichter. Sommigen schrijven binnen no-time een gedicht van zes kantjes terwijl anderen niet verder komen dan het clichématige “Sint zat te denken, wat hij jou eens zou schenken”. Om jouw dichtkunsten naar een hoger niveau te tillen, hebben we een paar handige tips op een rijtje gezet.

 • Lezing Charlotte Wekker: Bitterzoet Erfgoed Bekijk details

  15 november 2022

  Hoewel slavernij 150 jaar geleden is afgeschaft, werkt ons slavernijverleden wel degelijk door op onze huidige samenleving. Charlotte Wekker, docent aan de Hanzehogeschool Groningen, vertelt op dinsdagavond 29 november in de bibliotheek van Winsum over haar onderzoek naar ongelijke kansen op basis van huidskleur.

 • Hoogezand heeft de Beste Bibliotheek van Nederland Bekijk details

  2 november 2022

  Het waren spannende maanden voor Bibliotheek Hoogezand. Zou de bibliotheek de beste van Nederland worden? Op 1 november sprak de jury het verlossende woord: Bibliotheek Hoogezand mag zich een jaar lang de beste noemen. En dat betekent taart in de bieb, voor iedereen!

 • Nederland Leest en komt in beweging! Bekijk details

  1 november 2022

  De hele maand november kan iedereen bij de bibliotheek het boek 'Mevrouw mijn moeder' van Yvonne Keuls ophalen. Ook als je niet lid bent. En het mooiste is: je mag het houden! Want dit boek staat centraal in de campagne Nederland Leest, waarbij heel Nederland hetzelfde boek leest. Bovendien organiseren de bibliotheken allerlei activiteiten tijdens Nederland Leest.

Paginanavigatie