18 september: Open dag Huis van Cultuur en Bestuur in Hoogezand

Gepubliceerd op: 10 september 2021 16:11

Op zaterdag 18 september vindt de open dag 'Ontdek en ontmoet' plaats van Huis van Cultuur en Bestuur in Hoogezand. Alle inwoners, ondernemers en organisaties uit de regio zijn van 12.00 tot 16.00 uur van harte welkom.

Bezoekers maken kennis met het nieuwe gebouw en de organisaties die erin zitten. De open dag wordt georganiseerd door Kielzog, de gemeente Midden-Groningen en Bibliotheek Hoogezand.

Het programma

De bibliotheek is open vanaf 10.00 uur, maar de open dag begint om 12.00 uur. Vanaf dat tijdstip zijn er allerlei activiteiten:

Op het plein bij winkelcentrum De Hooge Meeren staan leuke informatiekraampjes. In het Huis van Cultuur en Bestuur zijn diverse muziek- en kunstworkshops en optredens. Er worden rondleidingen door het gebouw gegeven. Je kunt een 'levend boek' reserveren. Met dit levende boek kun je in gesprek over onderwerpen die met het gebouw te maken hebben, zoals:    

  • de architect van het gebouw
  • de kunstenaar die de ontmoetingstafel heeft gemaakt
  • de burgemeester en wethouders
  • medewerkers of samenwerkingspartners van de bibliotheek
  • de directeur en medewerkers van Kielzog.

Aan de andere kant van het gebouw (Gerbrandyhofzijde) kun je een kijkje nemen bij de brandweer en bij IBOR. Daar staan onder andere wagens van afvalverwerking. Ook kunnen er afvalspelletjes gedaan worden.

De coronamaatregelen

  • Er is éénrichtingsverkeer: de toegang is aan de pleinzijde (voorkant) van het terrein met kraampjes. De uitgang is aan de Gerbrandyhofzijde (achterkant).
  • Bij alle entertainmentactiviteiten is een zitplaats verplicht. Bezoekers worden daarom gedoseerd binnengelaten. Zo kunnen we 1,5 meter afstand tot elkaar bewaren.
  • Bij de toegang aan de pleinzijde wordt een gezondheidscheck gedaan.

Bibliotheek gesloten op 15 september

Op woensdag 15 september vindt de officiële opening plaats door Koningin Máxima. Een bijzondere gebeurtenis, maar vanwege de coronamaatregelen is deze helaas niet toegankelijk voor publiek. Daarom is de bibliotheek 15 september gesloten.