Anneke Tiddens genomineerd voor Beste Bibliotheekspecialist van Nederland

Gepubliceerd op: 1 oktober 2021 15:57

Anneke Tiddens, lees- en mediaconsulent bij Biblionet Groningen, is genomineerd voor Beste Bibliotheekspecialist van Nederland. Deze prijs wordt eens in de twee jaar toegekend.

Met deze dikverdiende nominatie is ze de enige afgevaardigde uit Noord-Nederland voor de eindstrijd. Op vrijdag 1 oktober werd in de bibliotheek van Hoogezand de stemcampagne voor Anneke afgetrapt. Wethouder José van Schie (gemeente Midden-Groningen) bracht daar de eerste stem uit.

Energieke vakvrouw en verbinder

De nominatie komt niet uit de lucht vallen. In de afgelopen 37 jaar heeft Anneke duizenden kinderen, jongeren en volwassenen plezier in lezen gegeven. Ze moedigt aan om te leren door te doen, of het nu om leren lezen, computeren, bouwen in het eLAB, samenwerken of ontdekken gaat. Hierbij zoekt ze altijd de samenwerking met scholen, welzijnsorganisaties, met de overheid en het bedrijfsleven. Anneke is een energieke vakvrouw en verbinder, met het vertrouwen in het kunnen van de ander. Ze is daarmee het toonbeeld van waar Biblionet Groningen voor staat: ontwikkelen, ontmoeten, inspireren en iedereen de kans geven om mee te doen in de samenleving.

Bouw mee

Een project waar ze erg trots op is, is ‘Bouw mee’. Samen met collega Arnoud Wilpstra was ze hier initiatiefnemer van, waarbij kinderen mochten meedenken over hun eigen omgeving door deze te bouwen in Minecraft. Samen met wijkbewoners deden ze onderzoek, bedachten ze oplossingen en vertaalden die in veel creatieve ideeën. Anneke: "Dit project is drie keer uitgevoerd: rond de herindeling van de gemeente Midden-Groningen, rond een nieuw kindcentrum in de gemeente Midden-Groningen en rond het ontwerp van het plein voor een OV hub bij het MFC Siddeburen. Kinderen worden zelden gevraagd om mee te denken over hun eigen omgeving. In een project als dit, dat ook onderdeel is van onze proeftuin voor digitaal burgerschap, krijgen ze een stem, ervaren ze welke perspectieven er zijn en hoe besluiten worden genomen."

Stem op Anneke!

Stemmen kan tot en met 21 oktober. Ook presenteert Anneke zichzelf met een video. De uitreiking is op 2 november tijdens een livestreamsessie bij NDB Biblion in Zoetermeer.

Op de foto van links naar rechts: wethouder José van Schie, Janneke Klok (regiomanager), Anneke Tiddens. 

Stem op Anneke