Avond over grenzen

Gepubliceerd op: 11 december 2021 09:55

De agenda in de decembermaand staat bomvol heerlijke avondjes en dat is bij ons niet anders. Op 17 december kun je gezellig aanschuiven bij de ‘Avond over grenzen’. Nu de fysieke festiviteiten rondom Nederland Leest (met thema ‘Over de grens’) niet doorgaan organiseren we als Groningse bibliotheken een feestelijke avond online via Facebook Live.

Hartverwarmende verhalen

Eerder deze maand stond een ontmoeting met Adriaan van Dis gepland in Theater De Klinker in Winschoten. Deze is omwille van de huidige coronamaatregelen afgelast. Een opsteker? Maar liefst 44 hartverwarmende verhalen ontvingen we van schrijvers door de hele provincie. Zij deden mee aan de schrijfwedstrijd die we begin november hebben uitgezet. 

Facebook Live

Natuurlijk hadden we het fantastisch gevonden om Adriaan van Dis persoonlijk te spreken en ook hadden we graag met z’n allen in de bibliotheek geproost op de winnaars van onze schrijfwedstrijd, maar we proberen het online minstens zo feestelijk te maken. Inmiddels zijn we aardig bedreven in het organiseren van online activiteiten en livestreams zoals deze. Ook wij verleggen steeds weer onze grenzen.

Avond over grenzen

Verwacht de mooiste verhalen uit onze provincie, de winnende schrijvers daarachter, Van Dis-quizvragen, exotische recepten voor de feestdagen, literaire cadeautjes, ontroerende anekdotes en meer tijdens deze ‘Avond over grenzen’ op vrijdagavond van 20.00 tot 21.00 uur. Aanschuiven doe je gratis en zonder aanmelden via de Biblionet Groningen Facebookpagina.

Bibliotheekbezoek

Nog steeds staan ook de deuren van de fysieke bibliotheek open voor bezoek, wel zijn de openingstijden aangepast. Onze bibliotheken hebben een uiterlijke sluitingstijd van 17.00 uur.