Bezoek Europe Readr in Bibliotheek Veendam

Gepubliceerd op: 4 november 2021 11:09

Maak kennis met literatuur uit alle landen van Europa via het Europe Readr paviljoen. Vanaf 4 november vind je dit paviljoen op de eerste verdieping in Bibliotheek Veendam. Ga je nog een trap omhoog, dan kom je bij de prachtige tentoonstelling met illustraties uit de Hongaarse jeugdliteratuur.

Dit jaar is Slovenië voorzitter van de Raad van de EU. Als cadeau aan de andere landen in de Europese Unie heeft Slovenië Europe Readr ontwikkeld. Deze online boekencollectie, die iedereen gratis kan lezen, brengt actuele maatschappelijke thema's onder de aandacht van lezers uit de hele wereld. Met de collectie moedigt Readr iedereen aan om na te denken over de wereld waarin we willen leven. De Nederlandse bijdrage is “In de tuin” van Noëlle Smit, een kleurrijk prentenboek over de seizoenen.

Lievelingsverhalen delen

Het Europe Readr paviljoen is op verzoek van EUNIC Netherlands, projectleider van Readr in ons land, ontworpen en gebouwd door studenten van TU Delft. Het staat voor het bevorderen van de leescultuur en kritisch denken over de toekomst. De tribune in het paviljoen nodigt uit om er even bij te gaan zitten en je te verdiepen in de Readr collectie. Je kunt ook je favoriete boek op een boekenlegger schrijven en zo je lievelingsverhaal delen met andere lezers.

Expositie Hongaarse illustraties

Op de bovenste verdieping van Bibliotheek Veendam toont de Hongaarse ambassade, partner van Europe Readr, prachtige illustraties uit de Hongaarse kinderliteratuur. De kleine tentoonstelling ‘Poetry Images’ omvat illustraties van Kinga Rofusz, en is erg leuk om te bezoeken met kinderen. Zo leren ze van jongs af aan met aandacht naar kunst te kijken en een mening te vormen.

Zowel de tentoonstelling als een bezoek aan het Europe Readr paviljoen is gratis.