Gi-Ga-Groene Kinderboekenweek

Gepubliceerd op: 21 september 2022 18:06

Of je nu 6 jaar oud bent of 12, de natuur blijft je verbazen. Beleef de wereld door de ogen van een mier of ga op reis naar het diepste punt van de oceaan met de allerleukste kinderboeken. Onder het motto Gi-Ga-Groen! kunnen kinderen tijdens de Kinderboekenweek (van 5 tot en met 16 oktober) op avontuur in de bibliotheek.

Knutselen, speuren en lezen

Wat is het liefste dier? De oudste boom? Of het harigste beest? Je ontdekt het in de bibliotheek tijdens de Kinderboekenweek van 5 tot en met 16 oktober 2022. Er zijn knutselmiddagen, speurtochten, kinderlezingen, muziek- en toneelvoorstellingen en heel veel mooie (voor)leesboeken over de natuur. Al doende leren kinderen ook hoe ze de natuur een handje kunnen helpen. Bijvoorbeeld door het maken van zaadbommen en insectenhotels. 

Kinderboekenweek bij jou in de buurt

Sommige activiteiten zijn op een vaste dag en tijd, zoals het Kinderboekenweekspektakel in Midden-Groningen of de Muziekmiddagen in het Westerkwartier. Andere kun je de hele week door op eigen houtje doen, zoals de speurtocht met het ‘Biebrecordboek van de natuur’, een avontuurlijk parcours in de bibliotheek langs 9 records van de natuur. Bovendien BiebLab tijdens de Kinderboekenweek met een bus vol activiteiten door het Groningse Ommeland. Liever online aan de slag? Bouw dan een OERRR Waanzinnige Boomhut in Minecraft. In onze agenda zie je wat er in de bibliotheek bij jou in de buurt te doen is. 

Een warm welkom

Iedereen is welkom in de bibliotheek, ook als je geen lid bent. Niet-leden kunnen gebruikmaken van de collectie en meedoen aan activiteiten in de bibliotheek. Alleen voor het lenen van boeken en andere materialen is een lidmaatschap nodig. Voor kinderen tot 18 jaar is het lidmaatschap gratis.