Groningen over de grens tijdens Nederland Leest

Gepubliceerd op: 4 november 2021 08:51

Met een boek reis je in een mum van tijd van Groningen naar New York en ben je maar een paar bladzijden verwijderd van 1924. Je verruimt je blik en vergroot je wereld met nieuwe verhalen . Met het thema ‘Over de grens’ start op 1 november in alle bibliotheken de campagne Nederland Leest. Haal nu het gratis themaboek in de bibliotheek!

Een goed boek brengt gesprekken op gang en verbindt lezers met elkaar. Daarom nodigen we iedereen uit om mee te lezen. In de bibliotheek kunnen alle boekenliefhebbers, ook als je niet lid bent van de bibliotheek, een gratis exemplaar ophalen van het themaboek De Wandelaar, geschreven door Adriaan van Dis. Het boek gaat over een Nederlander in Parijs die bij een brand een hond in zijn schoot krijgt geworpen. Een hond die een andere wereld voor hem opent: die van vluchtelingen, illegalen en zwervers. Het verandert Parijs, het verandert de man.

Grensverleggende activiteiten

De Groningse bibliotheken organiseren diverse activiteiten rondom Nederland Leest.

Op 8 december gaat Arno van der Heyden in de Boekeloere Special met Adriaan van Dis in gesprek over dit thema, live in theater De Klinker in Winschoten. Aansluitend draagt Van Dis voor uit zijn boek en nieuwe bundel waarbij hij het publiek betrekt.

Verder nodigen we Groningers uit mee te doen aan onze Schrijfwedstrijd en een verhaal in te sturen over een bijzondere ontmoeting met iemand over de grens. In onze Pop-up Schrijfcafé’s helpt schrijfdocent Lilian Zielstra deelnemers op weg hun verhaal op papier te krijgen. Taalhuisbezoekers gaan samen koken, recepten uitwisselen en kletsen over eten. Scholieren kunnen tijdens Nederland Leest Junior met het themaboek Katvis van schrijver Tjibbe Veldkamp aan de slag met vragen als: ‘Ben jij online dezelfde persoon als offline?’