Iedereen is welkom in de bieb

Gepubliceerd op: 12 december 2022 13:42

Sinds vandaag wijst een gedicht bij de voordeur van de Bibliotheek voorbijgangers er nog eens extra op dat iedereen welkom is in de Bibliotheek. 'Ook als je niet lid bent, kun je gerust binnenlopen. Hier hoeft niks, maar kan veel.'

Wees welkom

Nu het buiten koud is en het kostbaar is om de verwarming hoger, of zelfs aan te zetten, herinnert de Bibliotheek inwoners er graag aan dat haar deuren voor iedereen open staan. Bij de deur van iedere Bibliotheek in het Groningse Ommeland hangt een postergedicht dat voorbijgangers uitnodigt om binnen te komen. 

Geen pasje? Geen probleem!

Iedereen kan gewoon binnenlopen bij de Bibliotheek, ook als je niet lid bent. Je hoeft er niks, even rustig zitten is ook gezellig. Op de leestafel liggen kranten en tijdschriften en iedereen kan gratis gebruikmaken van de computer. En wie weet ontdek je wel allerlei dingen die je leuk vindt om te doen. In veel bibliotheken vind je namelijk een Taalhuis, Informatiepunt Digitale Overheid, een Zadenbieb, of Breinbieb. De Bibliotheek organiseert inloopspreekuren, taal- en computercursussen en andere activiteiten. Ook ontdekken steeds meer mensen de bibliotheek als werk- of studieplek. Alleen als je iets wilt lenen heb je een lidmaatschapspas nodig.

Openingstijden

Op biblionetgroningen.nl/bibliotheken staan de openingstijden van alle bibliotheken in het netwerk van Biblionet Groningen. Ook staat bij elke Bibliotheek en wat je er kunt doen. Kom gerust langs, je bent van harte welkom.