Kinderboekenweek inspiratieworkshops

Zien we jou bij een van onze inspiratieworkshops op 7 en 14 september over de Kinderboekenweek? De Kinderboekenweek 2022 heeft als thema Gi-ga-groen! en vindt plaats van 5 t/m 16 oktober.

Op woensdag 7 en 14 september organiseert Biblionet Groningen samen met IVN en K&C inspiratieworkshops over de Kinderboekenweek. De workshops starten om 15.00 uur en eindigen rond 17.45 uur.

Aanmelden kan tot en met 2 september 2022.

Workshop door Kinderboekenschrijvers

Tijdens de inspiratieworkshops nemen schrijvers Marc ter Horst en Edward van de Vendel je mee in de wereld van boeken en jeugdliteratuur in de klas. Zij vertellen hoe je kinderen boeken kunt leren ontdekken en hoe je hen kunt inspireren om boeken te lezen.

De twee workshops staan in het teken van praktische tips over natuur, cultuur en literatuur, zodat je daarna met jouw groep aan de slag kunt gaan met het thema van de Kinderboekenweek Gi-ga-groen!.

Workshop Biblionet Groningen

Welke boeken zijn leuk, welke boeken spreken aan en hoe inspireren we elkaar, maar zeker ook de leerlingen? Welke verhalen zijn leuk, waarom en voor wie? We gaan samen proeven en snuffelen aan de boeken en zetten ze in voor een leuke praktische verwerking.

Want een verhaal kun je lezen, een verhaal kun je voorlezen, maar hoe leuk is het om een verhaal voor te lezen met geluiden die passen bij het verhaal!? We gaan aan de slag met Gi-ga-groene verhalen en die omzetten tot een hoorspel. Hoe doe je dit en wat kun je daarvoor het beste gebruiken?

Workshop IVN en Kunst & Cultuur

In deze workshop vinden natuur en kunst & cultuur zich op een vanzelfsprekende manier. Door het waarnemen van de natuur zie je vormen, kleuren en eigenschappen. Door het verbeelden versterk je het waarnemen en voeg je er extra dimensies aan toe. Vanuit het thema Gi-ga-groen! ga je praktisch aan de slag en ervaar je hoe je op deze manier met leerlingen kunt werken.

De workshop sluit aan op het lespakket dat IVN natuureducatie speciaal voor het thema ontwikkelt.

Garage TDI

Beide middagen sluiten we af met Garage TDI. Tot op de bodem is een theatrale, prikkelende voorstelling vol wonderbaarlijke ontdekkingen over de natuur, gemaakt op de thematiek van de Kinderboekenweek 2022. De voorstelling nodigt (en daagt) kinderen uit om verder te kijken dan de oppervlakte en tot op de bodem uit te zoeken wat voor schatten de natuur herbergt.