Landelijke campagnes

Ga aan de slag met één van de landelijke campagnes rondom leesplezier en mediawijsheid.

Doe mee!

Wil je samen met de bibliotheek aan de slag met een lees- of mediawijsheidcampagne? Neem dan contact op met ons onderwijsteam.

Kinderboekenweek 2022

Van 5 t/m 16 oktober gaan we lekker naar buiten op avontuur in de natuur, want de Kinderboekenweek is dit jaar Gi-Ga-Groen. Doe mee aan het leukste Kinderboekenfeest van Nederland! 

Nederland leest Junior

Een goed boek brengt gesprekken op gang en verbindt lezers met elkaar. In november leest heel Nederland daarom één boek. Dit jaar lezen we bij Nederland Leest Junior samen ‘De regels van drie’ van Marjolijn Hof. 

Week van de Mediawijsheid

De Week van de Mediawijsheid (4 t/m 11 november 2022) heeft als thema 'Like en cancel', en gaat over het stimuleren van sociaal gedrag online. Het uitgelezen moment om extra aandacht te besteden aan het online gedrag en mediagebruik van leerlingen. 

De Nationale Voorleesdagen

De Nationale Voorleesdagen zijn hét voorleesfeestje van het aar. Van  25 januari t/m 4 februari 2023 leest heel Nederland voor uit het Prentenboek van het Jaar: 'Maximiliaan Modderman geeft een feestje' van Joukje Akveld. 

De Nationale Voorleeswedstrijd

De Nationale Voorleeswedstrijd is de spannendste leesbevorderingscampagne voor groep 7 en 8. Kinderen nemen het tegen elkaar op in verschillende wedstrijdrondes. De 30e editie van De Nationale Voorleeswedstrijd gaat in september van start! Alle basisscholen ontvangen half september automatisch een gratis deelnamepakket.  

Poëzieweek

De Poëzieweek, van 26 januari t/m 1 februari, is het ideale moment om in de klas aan de slag te gaan met poëzie. Iedereen Leest en Stichting Lezen Nederland ontwikkelen voor Poëzieweek 2023 lessen voor het basis onderwijs bij het thema ‘vriendschap’.