Leesprogramma's

Lezen en leesplezier zijn onmisbaar voor een goede taalontwikkeling. En gelukkig is er een boek voor ieder kind! Om het leesplezier van kinderen te vergroten, zijn leesprogramma’s onmisbaar.

Leesprogramma's voor het primair onderwijs

Leesprogramma’s verhogen het aantal leesminuten in de klas en versterken het leesplezier én de leesmotivatie. Of je nu op reis gaat met verhalen tijdens Vakantielezen of verschillende genres leest in De Uitdaging. Onze leesprogramma’s hebben een positief effect op het leesplezier. 

Doe mee!

Ben je benieuwd naar de leesprogramma’s van Biblionet Groningen en hoe je deze kunt inzetten in jouw groep? Neem contact dan op met ons onderwijsteam. 

Tip van de bibliotheek

Vrij lezen heeft een positief effect op de leesmotivatie en daarmee ook op de taal- en leerprestaties. Leesplezier staat bij vrij lezen voorop: de leerlingen lezen wat ze graag willen lezen. Hun interesse is leidend, niet hun AVI-niveau. Door vrij lezen elke dag in te plannen, weet je als leerkracht zeker dat het leesplezier voortdurend word tgevoed. Kinderen die plezier beleven aan lezen, zullen ook thuis meer lezen.

Leestips

Zonder leuke boeken geen leesplezier! Kijk eens in onze collectie voor de mooiste jeugdboeken.