Een prentenboek centraal

Tijdens ‘Wij gaan voorlezen: een prentenboek centraal’ lenen alle kinderen hetzelfde prentenboek, waaruit thuis een week lang wordt voorgelezen.

Vooraf: ouder-kindbijeenkomst

Voorafgaand aan de voorleesweek vindt een ouder-kindbijeenkomst plaats op de groep. Tijdens deze bijeenkomst leest een medewerker van de bibliotheek uit het prentenboek voor. Daarmee laat hij of zij de ouders zien wat voor leuke dingen ze allemaal met het boek kunnen doen. Zo worden ouders actief betrokken en kunnen ze, samen met hun kind, het plezier van voorlezen ontdekken.

Vaker bezig met prentenboeken

Ben je na deze week enthousiast geworden over wat je met een prentenboek kunt doen? Dan kun je vaker aan de slag met een centraal prentenboek. We hebben diverse collecties prentenboeken met aansprekende onderwerpen. Bij de verschillende titels is bovendien een werkboek beschikbaar. Je kunt een collectie lenen en zelf met de themaboeken aan de slag. De kosten voor een huurcollectie zijn € 0,65 per boek en € 0,55 voor een werkboek. Deze bedragen zijn exclusief btw en € 3 administratiekosten. 

Programma in het kort

Voor wie: peuters van 2 tot 4 jaar
Richt zich op: ouderparticipatie, voorleesbevordering, taalontwikkeling
Periode: in overleg
Duur: 30 minuten
Locatie: in de groep

Informatie en aanmelden

Voor meer informatie en aanmelding kun je terecht bij je contactpersoon van de bibliotheek.