De Weddenschap

Hebben jouw leerlingen niet altijd zin om te lezen? De Weddenschap sleept jullie er doorheen. De Weddenschap van Biblionet Groningen is onderdeel van de landelijke wedstrijd. Drie landelijke leescoaches en een regionale leescoach gaan met jullie een weddenschap aan: Twee boeken lezen in vier maanden. Dat moet toch lukken? Durf jij met je klas De Weddenschap aan?

Kans op leuke prijzen

Deelnemers aan de regionale editie hebben keuze uit een van de landelijke leescoaches en een regionale leescoach. Als de leerlingen De Weddenschap halen, krijgen ze een certificaat. Leuk voor in het leesdossier. Ook maken ze kans op leuke prijzen, De deelnemende docenten maken kans op een e-reader. De winnende klas van elke deelnemende school aan De Weddenschap/Biblionet Groningen krijgt een bezoek van de regionale leescoach op school.

Niet alleen lezen

Van december tot april lezen alle leerlingen twee Nederlandstalige boeken, die passen bij hun leeftijd. Ze mogen zelf uitzoeken welke. Maar dat is nog niet alles. Over het eerste boek schrijven ze een recensie en over het tweede boek maken ze een boektrailer of vlog. Als ze dit goed aanpakken, kunnen ze mooie prijzen winnen, namelijk een e-reader of draadloze koptelefoon van JBL!

Regionale leescoach geeft kleur

De leescoaches gaan zelf ook De Weddenschap aan. Daarnaast zijn ze leescoach voor de leerlingen: ze stimuleren de leerlingen om de eindstreep te halen door filmpjes en reacties op de opdrachten. Daarnaast ben jij als docent natuurlijk ook leescoach.

De weddenschap in vogelvlucht

Voor wie: vmbo klas 2
Periode: november tot maart
Duur: vier maanden
Locatie: op school
Leerdoelen: leesplezier. Leerling leest teksten die bij de belangstelling aansluiten en het interessegebied uitbreiden.

Informatie en aanmelden

Kijk voor de landelijke en regionale wedstrijd op de website. Voor meer informatie en aanmelding kun je terecht bij je contactpersoon van de bibliotheek.