De stem van Groningen

Wat wens jij voor jouw dorp, stad of omgeving?

Democratie gaat niet alleen om een vakje rood kleuren in het stemhokje, maar ook om de vraag hoe je als inwoner je stem kunt laten horen. In onze samenleving is er behoefte aan betrouwbare informatie en plekken voor dialoog en uitwisseling. De Bibliotheek is, als huiskamer van het dorp, een geschikte plek om daar met inwoners invulling aan de geven. Daarom nodigen we je uit om je stem te laten horen!

De Bibliotheek komt naar je toe

Van 7 t/m 14 maart rijdt onze stembus door de provincie Groningen. Niet om stemmen te winnen voor een partij, maar om stemmen te verzamelen. Waar staan de inwoners van Groningen voor? Voorbijgangers kunnen luisteren naar de stemmen van anderen en ook hun eigen wensen voor de toekomst doorgeven.

Bekijk de tourdata

Week van de Democratie

Van 8 t/m 15 maart organiseert de provincie Groningen een Week van de Democratie. Aanleiding zijn de verkiezingen maar de week draait om democratie in de breedste zin.

Lees meer

Activiteiten in De Bibliotheek

Tijdens de Week van de Democratie is er van alles te doen in de bibliotheken. Kom bijvoorbeeld naar het eLAB en (be)druk jouw stem op je eigen tas.

Naar de agenda