Winterlezen

De kerstvakantie is een betoverende tijd van het jaar, gevuld met warmte, gezelligheid en natuurlijk, prachtige verhalen. Een goede tijd om te blijven lezen!

Wij hebben een leuke kleurplaat op nummer en een kruiswoordpuzzel gemaakt! Lees jij elke dag 15 minuten? Kleur dan een nummer in of voeg een woord toe aan de kruiswoordpuzzel. Zo heb jij aan het einde van de vakantie een mooie kleurplaat of de oplossing van de puzzel.

Tijdens deze feestdagen blijf je actief! Voor groep 3 en 4 is de kleurplaat op nummer en voor de groepen 5 t/m 8 een kruiswoordpuzzel. Blijf jij lezen en weet je alle opdrachten te voldoen voor het einde van de kerstvakantie?

 

Kleurplaat op nummer

Kruiswoordpuzzel


Online Bibliotheek

Kinderen kunnen met hun biebpas gratis boeken lenen in de online Bibliotheek. Er zijn twee soorten boeken beschikbaar: e-books en luisterboeken:

  • E-books kunnen gedownload worden op een tablet of telefoon. Ouders kunnen deze boeken aan kinderen voorlezen of kinderen lezen de boeken zelf. Ze bekijken de afbeeldingen op het scherm.
  • Luisterboeken kunnen digitaal worden afgespeeld. Luisterboeken kunnen goed worden ingezet als kinderen rustig aan het kleuren, knutselen of spelen zijn. Ook tijdens een (lange) autorit is het fijn om naar een verhaal te luisteren. 

 


Boekentips voor groep 1 & 2

Boekentips voor groep 3 & 4

Boekentips voor groep 5 t/m 8


Voorleestips

  • Probeer 15 minuten per dag te lezen
  • Kies een boek wat je leuk vind
  • Lees samen, door om de beurten een stukje te lezen
  • Kan je kind al goed lezen? laat hij/zij jou voorlezenGeef veel complimenten 
  • Evenuteel kun je met een beloning werken, bijvoorbeeld een sticker voor elke keer lezen. 

Hoe werkt de online Bibliotheek app

Alle boeken die getipt worden zijn (gratis) te downloaden in de online Bibliotheek. Heb je hulp nodig? Kom naar de bibliotheek of bekijk eerst dit filmpje. 

 

Klik hier om naar de online bibliotheek pagina te gaan.

Voorleesfilmpjes

Misschien vind je kind voorgelezen worden nog leuker, dat kan natuurlijk ook. Voorleesfilmpjes zijn goed voor de taalontwikkeling van kinderen én heel handig als je zelf even geen zin of tijd hebt. De Bibliotheek heeft verschillende digitale prentenboeken en voorleesfilmpjes. Voor sommige filmpjes moet je wel even inloggen met je (gratis) Bibliotheekaccount. Nog geen account? Word dan lid via onderstaande knop.

Word nu lid van de bibliotheek!

Makkelijk Lezen

Is lezen soms nog moeilijk? We hebben ook makkelijke leesboeken, in een speciaal lettertype ook op je tablet of telefoon kunt lezen. En als lezen niet lukt, dan hebben we ook een heleboel leuke luisterboeken!

Kijk snel maar wat we allemaal hebben

Inspiratie nodig?

Zoek je een digitaal prentenboek? Wil je lekker wegdromen bij een boek? Moet je lezen voor je lijst? Of zoek je informatie over een spreekbeurt of werkstuk? Kijk dan eens op onze jeugdpagina. Per leeftijd vind je leuke tips. 

Check snel de jeugdpagina

Help de kerstman! mini-game 7-10 jaar

In deze game help jij de Kerstman met het repareren van zijn slee. Hij heeft nog maar 100.000 euro over nadat hij alle cadeaus heeft gekocht. Met dit geld ga je aan de slag om de slee te repareren.

Ga naar de mini game!