Ga je mee Vakantielezen?

Gepubliceerd op: 14 juli 2022 08:22

Ga mee op schattenjacht! Deze zomer is de bibliotheek jouw reisleider. Met Vakantielezen beleef je samen avonturen en ontdek je de mooiste verhalen. Zo wordt lezen extra leuk!

Ga mee Vakantielezen!

Maak een bordspel op de Sprookjeseilanden, ren je rot in Sportmanië of lees het verhaal Monsterkrant van Paul van Loon. De Bibliotheek heeft dit digitale zomerleesprogramma speciaal ontwikkeld voor kinderen uit groep 3 en 4, dus in de leeftijd van 6 t/m 8 jaar. Met Vakantielezen willen we er samen voor zorgen dat kinderen in de schoolvakantie lekker blijven doorlezen!

Verhalen van kinderboekenschrijvers

Dit jaar hebben zes bekende kinderboekenschrijvers speciaal voor Vakantielezen nieuwe verhalen geschreven. Bezoek de landen en lees de verhalen van Annemarie Bon, Paul van Loon, Manon Sikkel, Tosca Menten, Harmen van Straaten en Milouska Meulens.

Hoe werkt het?

Je kunt je team opgeven op de website van Vakantielezen. Daarna reizen jullie langs zes landen. Ga griezelen aan de Griezelkust en rennen en springen in Sportmanië. Sta oog in oog met een giraffe in Dierenrijk en lach je rot in Lachland. En wat dacht je van een ontmoeting met Roodkapje op de Sprookjeseilanden of raadsels oplossen in Avonturenland?

In ieder land doen jullie leuke opdrachten en gaan jullie op zoek naar de schat. Heb je de schat gevonden, dan ga je door naar het volgende land. Alle schatten gevonden? Superknap gedaan! Daarmee maken jullie kans op een tablet.

Ga jij mee op reis? Meld je dan gelijk aan!

Meld je aan