De beste Groninger boeken van nu

Gepubliceerd op: 17 maart 2023 16:34

NOORDWOORD zet Groningse schrijvers graag in de schijnwerpers en wil laten zien hoeveel moois en waardevols de Groninger literatuur en cultuur te bieden hebben. Daarom reiken zij sinds 2010 ieder jaar de prijs uit voor het Beste Groninger Boek. Er zijn twee categorieën: fictie en non-fictie. Zaterdag 18 maart is de feestelijke uitreiking in Forum Groningen tijdens het Beste Groninger Boekenfeest. Dit zijn een paar serieuze kanshebbers.

 • Het Liefdesinterbellum Bekijk details

  Ine Boermans

  Deze psychologische roman vertelt het verhaal van een vrouw die haar moeder heeft verloren. Ze probeert de leegte in haar leven te vullen met nachtelijk vertier en onbetekenende liefdesrelaties. De...

 • Anjet Daanje Het lied van ooievaar en dromedaris

  Elf personen vertellen het verhaal van een Britse schrijfster van een uitzonderlijke roman, die in de loop van de honderdzeventig jaar na haar dood de erkenning vergaart die zij tijdens haar korte leven moest ontberen.

  Gedrukt boek

 • Nina Polak Buitenleven

  Een jong lesbisch stel verlaat de stad en betrekt op het platteland een oud huis. De vrouwen hopen te aarden, maar het buitenleven heeft op hun binnenwerelden een verschillende uitwerking.

  Gedrukt boek

 • Ineke Noordhoff Ontaard land

  Journalistiek verslag over aardgaswinning en de benarde situatie van een Groninger voor wiens omgeving grondverzakking en dijkbreuken dreigen.

  Gedrukt boek

 • Ben Westerink Wierdenlandschap

  Overzicht van de geschiedenis van de Groninger wierden en het kleilandschap aan de hand van archeologische gegevens, hoogtekaarten, foto's en reconstructies.

  Gedrukt boek

Meer over Beste Groninger Boek