Meerte is voorleeskampioen van de provincie Groningen

Gepubliceerd op: 14 april 2022 09:39

Meerte Niewold van obs Het Noorderlicht uit Hoogezand heeft op 13 april de provinciale finale van De Nationale Voorleeswedstrijd gewonnen.

Landelijke finale

Op 25 mei vertegenwoordigt Meerte de provincie Groningen tijdens de feestelijke landelijke finale van De Nationale Voorleeswedstrijd in Utrecht. Als ze wint mag ze zich een jaar lang De Nationale Voorleeskampioen en Kinderdirecteur 2022 van het Kinderboekenmuseum noemen.

"Het publiek werd ademloos meegenomen..."

Provinciaal voorleeskampioen word je niet zomaar. Meerte heeft het in de voorrondes moeten opnemen tegen heel veel kinderen uit de provincie. Eerst op school, daarna in de lokale en regionale finales en vervolgens tijdens de provinciale finale. Uit het juryrapport: “Meerte had een prachtig fragment uit “Monster in de spiegel” van Rian Visser gekozen. De hoofdpersoon kwam door haar helemaal tot leven en het publiek werd ademloos meegenomen in het verhaal. Precies op het spannendste moment stopte ze… dus je wilt het boek zelf lezen.”

Wij hopen net als Meerte dat zij op 25 mei tot nieuwe Nationale Voorleeskampioen wordt gekroond. Ze is in elk geval een ijzersterke kandidaat!

De Nationale Voorleeswedstrijd

De Nationale Voorleeswedstrijd is een leesbevorderingscampagne van Stichting Lezen in samenwerking met bibliotheken. De betrokken organisaties willen met de wedstrijd aan een breed publiek laten zien dat (voor)lezen niet alleen belangrijk, maar vooral ook erg leuk is. Meer informatie is te vinden op de website denationalevoorleeswedstrijd.nl. De Nationale Voorleeswedstrijd wordt mede mogelijk gemaakt door Nederlandse Boekenbon BV.

 

Hieronder vind je meer nieuwsberichten.