Boekenweek van Jongeren

Jongeren

De Boekenweek van Jongeren (15 - 24 september 2023) inspireert je met verhalen en boeken die écht bij je passen. Het motto is: Dit wil jij lezen!

Beste boek voor jongeren 2023

De tien meest aansprekende boeken van het afgelopen jaar maken kans op de titel Beste Boek voor Jongeren. Bij de start van de Boekenweek van Jongeren maakt een jury van jongeren twee winnaars bekend: één in de categorie Oorspronkelijk Nederlandstalig en één in de categorie Vertaald.

Gratis boek voor jou: 3PAK

Je haalt 3PAK tijdens de Boekenweek van Jongeren, van 15 t/m 24 september gratis in de bibliotheek. Met verhalen van topschrijvers Philip Huff, Rima Orie en het duo Nydia van Voorthuizen & Marie Lotte Hagen.

Schrijvers van 3PAK

Philip Huff

Philip is schrijver, dichter en regisseur. In 2009 debuteerde hij met Dagen van gras, drie jaar later gevolgd door het verfilmde Niemand in de stad. In zijn meest recente, bejubelde roman Wat je van bloed weet schrijft hij over het trauma van mishandeling.

Rima Orie

Rima schrijft graag fantasyverhalen over magische werelden, zoals De Zwendelprins en In het vervloekte hart. Haar verhaal in 3PAK speelt zich af in de wereld van de populaire game Assassin’s Creed: Mirage.

Marie Lotte Hagen & Nydia van Voorthuizen

Dit duo werd bekend met hun pamflet en gelijknamige podcast 'Damn, honey'. Inmiddels hebben zij zes boeken geschreven, waaronder 'Shit waar je als vrouw mee moet dealen'.

  • Kom jij ook?

    De Groningse bibliotheken organiseren tijdens de Boekenweek van Jongeren events die jij niet wil missen.

Tips uit de agenda

Verhalenfestival

16 september

Speel de vetste games, leer strip- en mangatekenen, maak je eigen Spoken Word of leer 3D-printen.

lees meer

Assassin’s Creed Escapebus

18 t/m 27 september

Probeer te ontsnappen uit de escapebus en waan je de hoofdrolspeler van je eigen Assassin's Creed game!

Lees meer

Workshop striptekenen

18 t/m 28 sep

Papier, potlood en gum: met de hand tekenen. Neem een kijkje in het werkproces van striptekenen.

Lees meer