#BookTok

Bekend van TikTok

Engelstalige boeken zijn hot. Kijk maar eens op BookTok, de online community op TikTok waar jongeren leestips uitwisselen. De Bibliotheek gaat natuurlijk graag mee met deze ontwikkeling. Daarom hebben we speciaal voor de BookTokkers een gloednieuwe collectie populaire Engelstalige boeken aangeschaft. Have fun! 

Een selectie van de #BookTok boeken

 • Kathleen Glasgow, Liz Lawson The Agathas

  Alice en Iris hebben het allebei niet makkelijk. Als hun woonplaats Castle Cove wordt opgeschud door de moord op de jonge Brooke, slaan ze hun handen ineen. Want ze zijn ervan overtuigd dat de verdachte Steve onschuldig is. Zullen Alice en Iris het mysterie ontrafelen? Vanaf ca. 15 jaar.

  Gedrukt boek

 • Holly Black The darkest part of the forest

  Hazel en haar broer Ben groeien op aan de rand van een magisch bos, waar sinds mensenheugenis een glazen kist staat met een slapende, gehoornde feee╠łnprins. Op een ochtend is de kist leeg. Vanaf ca. 15 jaar.

  Gedrukt boek

 • Mikki Daughtry, Rachael Lippincott All this time

  Als Kimberly het, na een lange relatie, opeens uitmaakt met Kyle (18) staat zijn wereld op zijn kop. Vlak daarna krijgen ze een auto-ongeluk, waarbij Kimberly overlijdt en Kyle hersenletsel oploopt. Een zwaar jaar volgt, maar gelukkig ontmoet hij Marley. Alleen heeft hij het gevoel dat zijn leven weer op instorten staat. Vanaf ca. 15 jaar.

  Gedrukt boek

 • Anna Todd After ever happy

  Nadat Hardin achter de harde waarheid van zijn ouders' geschiedenis is gekomen, vlucht Tessa voor zijn razernij en destructieve gedrag. Ze kiest ervoor haar leven voorlopig zonder hem te leiden. Vanaf ca. 15 jaar.

  Gedrukt boek

 • Alexandra Christo To kill a kingdom

  Wat doe je als je vijand je lotgenoot wordt in een missie die je leven voorgoed zal veranderen? Vanaf ca. 15 jaar.

  Gedrukt boek

 • Karen M. McManus The cousins

  Tieners Milly, Aubrey en Jonah zijn familie, maar kennen elkaar amper. Ze zijn dan ook erg verrast als ze door hun rijke oma worden uitgenodigd. Als ze op het eiland aankomen, blijkt al gauw dat oma iets met ze van plan is. En ze ontdekken dat hun familiegeschiedenis behoorlijk duister is. Vanaf ca. 15 jaar.

  Gedrukt boek

 • E. Lockhart Again again

  De Amerikaanse tiener Adelaide (17) zit op een dure kostschool, omdat haar vader er docent is. Ze maakt zich zorgen of ze wel op deze school kan blijven, over haar vriendje die het heeft uitgemaakt en over aan drugs verslaafde broer. In de vakantie ontdekt ze wat belangrijk voor haar is. Vanaf ca. 15 jaar.

  Gedrukt boek

 • James Patterson Ali Cross

  De vader van Ali Cross is een beroemde detective. Dus als zijn vriend Gabe wordt vermist, weet hij hoe hij dit moet aanpakken. Via een game probeert hij contact te maken. Ondertussen wordt zijn vader ervan beschuldigd iemand van de trap te hebben geduwd. Vanaf ca. 12 jaar.

  Gedrukt boek

Holly Jackson

E-books en luisterboeken lenen

Ben je lid van de Bibliotheek? Dan mag je gratis e-books lenen en luisterboeken downloaden. Dat doe je op de online Bibliotheek: de online variant van je eigen vertrouwde bieb.

Over de online Bibliotheek

 • Hulp nodig?