Heel Nederland Leest

Lees jij mee? Haal vanaf 1 november het gratis boek op!

Dit jaar lezen we Sonny Boy van Annejet van der Zijl. Het boek ligt vanaf 1 november voor je klaar bij de bieb!

Lezing Sanne Meijer

Hoofdpersoon Rika van der Lans uit het boek Sonny Boy is een sterke vrouw die opvalt door haar onafhankelijkheid en omstreden keuzes. Sanne Meijer komt naar de Groningse bibliotheken om te vertellen over bijzondere 'Groninger Vraauwlu' door de geschiedenis heen.

Naar de agenda

Filmavond Sonny Boy

Kom je film kijken in de Bibliotheek? Er zijn fijne zitplaatsen en lekkere versnaperingen aanwezig. We kijken op groot scherm de film Sonny Boy (2011), een Nederlandse film van Maria Peters uit 2011. Gebaseerd op het waargebeurde verhaal van een verboden liefde. 

Naar de agenda

Lezing Maarten Koekkoek

Het Boek Sonny Boy laat zien hoe men destijds keek naar mensen met een andere culturele achtergrond. Maarten Koekkoek komt naar de Groningse bibliotheken om te vertellen over culturele diversiteit. Hoe kun je bewuster omgaan met interculturele communicatie?

Naar de agenda


Annejet van der Zijl Cadeau van de Bibliotheek

Sonny Boy van Annejet van der Zijl

Levensgeschiedenis van een 19-jarige Surinaamse student en een 40-jarige Hollandse getrouwde vrouw, die in 1928 verliefd op elkaar worden, een zoon krijgen (Sonny Boy), een pension in Scheveningen beginnen en in de WO II onderduikers in huis nemen.

Bekijk dit boek


Andere titels van Annejet van der Zijl


Annet Huizing Nederland Leest Junior

Het Pungelhuis van Annet Huizing

Ole (13) hoort voor het eerst over zijn opa als die overlijdt. Waarom heeft Ole’s vader nooit over hem verteld? Met zijn nieuwe vriendin Anastazja ontdekt Ole langzaamaan wat er vroeger gebeurd is. Vanaf ca. 11 jaar.

Bekijk dit boek


Andere titels van Annet Huizing


E-books en luisterboeken lenen

Ben je lid van de Bibliotheek? Dan mag je gratis e-books lenen en luisterboeken downloaden. Dat doe je op de online Bibliotheek: de online variant van je eigen vertrouwde bieb.

Meer weten


E-books van Annejet van der Zijl

Luisterboeken van Annejet van der Zijl