Jeugd | 0-6 jaar

Jeugd & Jongeren


Sinterklaas is weer in het land

Leef naar 5 december toe en ontdek de leukste titels om samen te lezen voor het slapen gaan.

Ontdek meer

šŸ“š Nieuwe boeken


"Piep!" De brandweer rukt uit naar de bieb

Hoe is het om brandweerman of -vrouw te zijn? Waarom zijn rookmelders zo belangrijk? En wat moet je eigenlijk doen als thuis de rookmelder piept? Kom erachter in de bibliotheek.

Ontdek de voorlees- en voorlichtingstour

Ken je Boekstart al?

naar boekstart.nl

Samen boekjes lezen versterkt de band met je baby en stimuleert de taalontwikkeling. Begin dus vroeg met voorlezen. BoekStart helpt je het juiste voorleesboek te vinden. 

E-books voorlezen kan ook!

Naar Jeugdbibliotheek.nl

Zoek je een digitaal boek om voor te lezen? Kijk ook op jeugdbibliotheek.nl. Daar vind je een rijk aanbod aan titels voor mobiel of tablet. Online te leen, dus je hoeft de deur niet uit. 

Boekenroosje

Van de verhalen van Boekenroosje is een voorleesserie gemaakt voor peuters en kleuters. Deze verhalen zijn te beluisteren in de video's. Daarnaast zijn er ook talloze leuke spelletjes te doen.

Mediaopvoeding

Naar Mediaopvoeding

Wist je dat een kind veel opsteekt door het samen kijken van een filmpje? En dat de afwisseling met andere activiteiten, zoals buitenspelen, belangrijk is? De bibliotheek besteedt aandacht aan mediawijsheid in de opvoeding van jonge kinderen.  

Voorleesfilmpjes

Als het Sint-Maartensspel in de stad wordt opgevoerd, leren Marieke en haar beertje dat het goed is om te delen wat ze zelf bezitten. Bekijk het hele boekenfilmpje in De Voorleeshoek. Log in met je Bibliotheekaccount.


  • Hulp nodig?