Leescoördinator

De leescoördinator vervult een belangrijke rol in het programma de Bibliotheek op school. Deze speciaal opgeleide leerkracht is de schakel tussen de basisschool en Biblionet Groningen. Bij het oprichten van een Bibliotheek op school is het opleiden van één of meerdere leescoördinatoren een vast onderdeel. Samen verbeteren we het onderwijs en moedigen we lezen aan, zowel op school als thuis.

Alle aspecten van leesbevordering

Voor de opleiding tot leescoördinator maken we gebruik van de cursus Open Boek. Tijdens de cursus komen verschillende onderwerpen aan de orde. Denk hierbij aan de relatie tussen begrijpend lezen, de verschillende genres in de jeugdliteratuur, leesbevordering en het organiseren van een boekenkring. Andere cursusonderdelen zijn het opstellen van een Lees- en Mediaplan en het motiveren van het schoolteam. De Cursus Leescoördinator is onderdeel van het landelijke programma de Bibliotheek op school. In onze provincie wordt al op meer dan 170 onderwijslocaties gewerkt met dit succesvolle programma.

Cursus najaar 2022

De bijeenkomsten voor de cursus in het najaar 2022 zijn gepland op dinsdagmiddag 20 september, 11 oktober, 1 november, 22 november en 6 december van 16.00-19.00 uur in Bibliotheek Zuidhorn, Jellemaweg 3, 9801 CG Zuidhorn. Indien de bijeenkomsten niet in Bibliotheek Zuidhorn gehouden kunnen worden vanwege coronamaatregelen, dan wordt de training online gegeven.

Cursus voorjaar 2023

De bijeenkomsten voor de cursus in het voorjaar 2023 zijn gepland op woensdagmiddag 18 januari, 8 februari, 22 februari, 15 maart en 12 april van 15.00-18.00 uur bij Biblionet Drenthe (De Nieuwe Kolk), Weiersstraat 1, 9401 ET Assen. 

Studiebelasting en kosten

De totale studiebelasting bedraagt ongeveer 50 uur. De kosten voor de cursus zijn € 450 inclusief btw en inclusief cursusmateriaal. De cursus is gratis voor leerkrachten van de scholen die werken met het programma De Bibliotheek op school of hier binnenkort mee starten.

Informatie en aanmelden

Voor meer informatie kun je contact opnemen met onze klantenservice. Of stel je vraag aan een medewerker van de bibliotheek bij jou in de buurt.

De cursus najaar 2022 zit vol, aanmelden is helaas niet meer mogelijk. Wil je op de reservelijst? Stuur dan een mail naar Lolkje Boorsma: l.boorsma@biblionetgroningen.nl.

Aanmelden voor de cursus voorjaar 2023 kan nog steeds. Meld je aan via onderstaande knop.