Voorlezen bij jouw thema

Ben je bezig met een thema, zoals verkeer, gezondheid, dieren, aankleden, emoties enz? En kun je wel wat extra boeken gebruiken? Bespreek dit tijdig met je leesconsulent. Onze leesconsulenten kunnen je adviseren, voor extra boeken zorgen, of zelf nogmaals komen voorlezen.

Inspiratie voor jouw thema

Onze leesconsulenten hebben veel titelkennis en toegang tot honderden (nieuwe) prentenboeken die we in de provincie Groningen beschikbaar hebben. Ook kunnen ze meepraten over meertaligheid en het betrekken van ouders bij het voorlezen.

Meer informatie en aanmelden

Voor wie: peuters van 2 tot 4 jaar
Periode: in overleg
Duur: 30 minuten
Locatie: in de groep

Voor meer informatie en aanmelding kun je terecht bij je contactpersoon van de bibliotheek.

Op werkbezoek in de bibliotheek

Met je collega‚Äôs op werkbezoek in de bibliotheek? Waarom niet: dan zie je direct de nieuwe baby- en peuterboeken. Dan praat de leesconsulent je ook meteen bij over de extra mogelijkheden die de bibliotheek biedt voor ouders die wel een steuntje in de rug kunnen gebruiken. De Taalhuizen bijvoobeeld verwelkomen graag ouders van jonge kinderen die zelf aan hun taalvaardigheid willen werken of tegen digitale uitdagingen aanlopen. Ook voor het plannen van een werkbezoek kun je je vaste contacpersoon van de bibliotheek bellen.