Voorlezen tijdens De Nationale Voorleesdagen

Het prentenboek 'Help! Een verrassing’ van Miriam Bos staat centraal tijdens De Nationale Voorleesdagen 2024.

Help! Een verrassing

August houdt niet van verrassingen. Suus is dol op rennen, springen en wilde dingen doen, terwijl August het liefst leest, luiert en mooie dingen maakt. Augusts fantasie gaat met hem op de loop. Hij bedenkt de meest verschrikkelijke situaties waarmee Suus hem zou kunnen verrassen. Maar de werkelijkheid pakt anders uit… En net als je denkt dat het verhaal is afgelopen, weet Miriam Bos er nog één laatste draai aan te geven. Miriam Bos tekent en schildert een kleurig bos waar je direct zelf rond wilt lopen. Iedere spread lijkt wel een poster. De kleuren spatten van de bladzijden, net als de vriendschap tussen August en Suus. En één ding is duidelijk: Suus kent August beter dan hij denkt.

Interactief voorlezen

Onze voorleesconsulenten komen graag een feestje bouwen op elke kinderopvanglocatie. Natuurlijk brengen ze attributen mee, zoals het vingerpopje en het vertelkastje. Het gevolg: een vrolijk, interactief voorleesfeestje. Door deze verrassende aanpak gaan de kinderen nog geboeider luisteren en leren ze nieuwe woorden uit het boek.

Meer informatie en aanmelden

Voor wie: peuters van 2 tot 4 jaar
Gericht op: leesbevordering, taalontwikkeling
Periode: tijdens De Nationale Voorleesdagen 2024 (24 januari tot en met 3 februari)
Duur: 30 minuten
Locatie: in de groep

Voor meer informatie en aanmelden kun je terecht bij een van onze medewerkers bij jou in de regio. Bekijk ook de website van De Nationale Voorleesdagen