Tot 18 jaar gratis lid van de bieb

Keuze lidmaatschap

Bij je de Bibliotheek leen je boeken, e-books, luisterboeken, muziek, films, games en nog veel meer. Je kunt activiteiten bezoeken, cursussen volgen, een tijdschrift lezen, een spelletje spelen of in alle rust studeren. Bij de bieb is van alles te doen.


  • Toegang tot de enorme collectie

    Leen boeken, e-books, luisterboeken, cd’s, dvd’s, tijdschriften, muziek en games.

  • Doe mee aan onze activiteiten

    Onze bibliotheken organiseren allerlei leuke en interessante activiteiten

  • Duizenden e-books, 24/7 beschikbaar

    24 uur per dag onbeperkt toegang tot de online Bibliotheek.


Inschrijven

Inschrijven voor het jeugdabonnement kan online of in de bibliotheek. Neem in dat geval een geldig paspoort of identiteitsbewijs mee.


Wat houdt het jeugdabonnement in?


Kosten, looptijd en voorwaarden

Het jeugdabonnement is gratis. Met een jeugdabonnement (t/m 17 jaar) mag je onbeperkt  materialen lenen, ook e-books en luisterboeken.

Wat kan ik allemaal lenen?

Met het abonnement mag je 25 items tegelijk lenen, die je 4 weken mag houden. Als het tijd is om in te leveren, ontvang je een handige herinneringsmail. Je kunt met jouw pas lenen en inleveren bij al onze bibliotheken en die van Forum Groningen.

Je kunt maximaal 5 reserveringen hebben. In Mijn account zie je hoeveel openstaande en klaarstaande reserveringen je hebt. Daar kun je ook een reservering annuleren. Als je een gereserveerde titel ophaalt en leent in de bibliotheek is het geen reservering meer. Met de gratis Biblionet Groningen-app heb je vanaf je smartphone of tablet gemakkelijk toegang tot je account. 

Via de online Bibliotheek kun je kiezen uit zo'n 20.000 e-books. Wil je weten welke e-books we allemaal te leen hebben? Bekijk ons aanbod. Ook heb je toegang tot zo'n 2.000 luisterboeken via de online Bibliotheek-app. Hiervoor gelden aparte voorwaarden, die je via de app kunt accepteren.

Geen boetes. Hoe zit dat?

Je kunt alles 4 weken lenen en als je uitgelezen bent, breng je het weer terug. Om je eraan te herinneren dat het tijd is om de boeken weer terug te brengen, sturen we je een e-mail als de leentijd afloopt. Deze datum kun je ook terugvinden in Mijn account. Het is geen probleem als je de titels wat langer houdt. We vertrouwen erop dat je de items binnen regelijke tijd terugbrengt. 


Biblionet Groningen-app

Met onze app kun je gemakkelijk titels uit onze collectie vinden en reserveren. Ook kun je verlanglijstjes bijhouden en andere bibliotheekabonnementen koppelen.

Ontdek onze app


  • Hulp nodig?