Kinderen gratis lid van de bieb

Alle abonnementen

Bij de Bibliotheek leen je boeken, e-books, luisterboeken, muziek, films, games en nog veel meer leuks voor kids. Kom knutselen, spelen of kies een mooi boek uit en plof samen op de bank. Bij de bieb is van alles te doen.


  • Toegang tot de hele jeugdcollectie

    Leen boeken, e-books, luisterboeken, cd’s, dvd’s, tijdschriften, muziek, games en meer.

  • Meedoen aan gratis kinderactiviteiten

    De Groningse Bibliotheken organiseren allerlei leuke en leerzame activiteiten voor kinderen. 

  • 24/7 lenen in de Online Bibliotheek

    24 uur per dag toegang tot e-books, luisterboeken en podcasts in de online Bibliotheek.


Maak je kind gratis lid van de bieb

Inschrijven voor het gratis jeugdabonnement kan online of in de bibliotheek. Neem in dat laatste geval een geldig paspoort of identiteitsbewijs mee.


De grote voordelen van het jeugdabonnement


€0 tot en met 17 jaar

Het jeugdabonnement (t/m 17 jaar) is gratis. Hiermee mag je onbeperkt materialen van De Bibliotheek lenen.

Heel veel lenen

Met het jeugdabonnement mag je 25 items tegelijk lenen. Deze geleende items mag je 4 weken lang houden. Als het tijd is om in te leveren, ontvang je automatisch een herinneringsmail. Je kunt met jouw pas lenen en inleveren bij al onze bibliotheken en die van Forum Groningen.

Materialen reserveren? Ook dat kan. Je kunt maximaal 5 reserveringen hebben. In Mijn account zie je hoeveel openstaande en klaarstaande reserveringen je hebt.

Via de Online Bibliotheek kun je kiezen uit zo'n 20.000 e-books. Wil je weten welke e-books we allemaal te leen hebben? Bekijk hier het aanbod. Ook heb je toegang tot zo'n 2.000 luisterboeken via de online Bibliotheek-app.

Geen boetes

Je kunt alles 4 weken lenen en als je uitgelezen bent, breng je het weer terug. Om je eraan te herinneren dat het tijd is om de boeken weer terug te brengen, sturen we je een e-mail als de leentijd afloopt. Deze datum kun je ook terugvinden in Mijn account. Het is geen probleem als je de titels wat langer houdt. We vertrouwen erop dat je de items binnen regelijke tijd terugbrengt. 


Biblionet Groningen-app

Met onze app kun je gemakkelijk titels uit onze collectie vinden en reserveren. Ook kun je verlanglijstjes van jou en je kind bijhouden en andere bibliotheekabonnementen koppelen.

Ontdek onze app


  • Hulp nodig?