Blogs

Resultaat 21 - 30 (van 48)

 • Hoogezand heeft de Beste Bibliotheek van Nederland Bekijk details

  2 november 2022

  Het waren spannende maanden voor Bibliotheek Hoogezand. Zou de bibliotheek de beste van Nederland worden? Op 1 november sprak de jury het verlossende woord: Bibliotheek Hoogezand mag zich een jaar lang de beste noemen. En dat betekent taart in de bieb, voor iedereen!

 • Nederland Leest en komt in beweging! Bekijk details

  1 november 2022

  De hele maand november kan iedereen bij de bibliotheek het boek 'Mevrouw mijn moeder' van Yvonne Keuls ophalen. Ook als je niet lid bent. En het mooiste is: je mag het houden! Want dit boek staat centraal in de campagne Nederland Leest, waarbij heel Nederland hetzelfde boek leest. Bovendien organiseren de bibliotheken allerlei activiteiten tijdens Nederland Leest.

 • Sterrenkijken met de bibliotheek Bekijk details

  1 november 2022

  Wie de sterrenhemel van dichtbij wil bekijken, kan vanaf 31 oktober een echte telescoop lenen in de bibliotheken van Oldehove, Winsum, Uithuizen, Delfzijl, Leens en Appingedam. De telescopen worden uitgeleend op initiatief van het programma ‘Donkerte van de Wadden’ waar onder andere de Rijksuniversiteit Groningen aan meedoet. Vanaf 31 oktober zijn er ook 6 sterrenkundewandelingen met een gids.

 • Brommer op Zee - Auke Hulst Bekijk details

  19 oktober 2022

  De boekenclub van het tv-programma Brommer op zee leest in oktober ‘Kinderen van het Ruige Land’ van Auke Hulst. Een autobiografisch boek over vier kinderen die opgroeien op het platteland van Groningen. Het boek is de hele maand gratis te lezen in de Brommer op zee-app. Op woensdag 26 oktober is er een afsluitende meet-up in Bibliotheek Hoogezand waar alle lezers welkom zijn.

 • Doe mee aan onderzoek, meet de regen Bekijk details

  11 oktober 2022

  Doe mee aan een onderzoek van de Hanzehogeschool Groningen en meet de regenval in jouw tuin of op jouw balkon. Meld je aan en haal tussen 20 en 27 oktober jouw regenmeter in de bibliotheek van Veendam of Delfzijl.

 • Stem op Bibliotheek Hoogezand als Beste Bibliotheek Bekijk details

  3 oktober 2022

  Bibliotheek Hoogezand is genomineerd als Beste Bibliotheek van Nederland. De stem van de jury telt voor de helft mee, de stem van het publiek voor de andere helft. Op 1 oktober 2022 bracht kinderburgemeester van Midden-Groningen Lieke Kruijer in een feestelijk versierde bibliotheek haar stem uit. Daarna was het de beurt aan wethouder Annemiek Hoesen. Stem jij ook?

 • Gi-Ga-Groene Kinderboekenweek Bekijk details

  21 september 2022

  Of je nu 6 jaar oud bent of 12, de natuur blijft je verbazen. Beleef de wereld door de ogen van een mier of ga op reis naar het diepste punt van de oceaan met de allerleukste kinderboeken. Onder het motto Gi-Ga-Groen! kunnen kinderen tijdens de Kinderboekenweek (van 5 tot en met 16 oktober) op avontuur in de bibliotheek.

 • Lezing over muziek en slavernij door DJ Lowpro Bekijk details

  13 september 2022

  Vandaag de dag luisteren we graag naar HipHop, Dancehall, Reggaeton, House en R&B. Wat is de oorsprong van deze muziekgenres en hoe zijn ze te linken aan het slavernijverleden van Nederland en dus ook van Groningen? Dennis Kok, beter bekend als DJ Lowpro, duikt op dinsdagavond 27 september in Bibliotheek Leek in de geschiedenis en ontwikkeling van populaire hedendaagse muziek.

 • Leesoffensief op noordelijke pabo's Bekijk details

  5 september 2022

  Een leerkracht die graag (voor)leest is van onschatbare waarde voor de klas. Daarom werkt de pabo van NHL Stenden samen met Biblionet Groningen, Fers en bibliotheken uit het netwerk van Biblionet Drenthe aan een stimulerende leescultuur op de opleiding. Op 6 september slaan de organisaties de handen ineen voor het evenement ‘Het begint met taal’, een dag vol leesplezier voor pabo-studenten. Samenwerking op deze schaal, met en in drie provincies, is landelijk gezien uniek.

 • Gi-ga-groene inspiratie voor leerkrachten Bekijk details

  1 september 2022

  De Kinderboekenweek is hét moment om lezen en leesplezier extra onder de aandacht te brengen. Maar hoe stimuleer je kinderen om te lezen? Om leerkrachten in het basisonderwijs te inspireren, organiseren Biblionet Groningen, IVN Natuureducatie en K&C twee bijeenkomsten rond het Kinderboekenweekthema van dit jaar: Gi-ga-groen!

Paginanavigatie