Blogs

Resultaat 1 - 10 (van 46)

 • Boekenweek van Jongeren Bekijk details

  31 augustus 2023

  Op zaterdag 16 september is de aftrap van de Boekenweek van Jongeren. Dit vieren we in Bibliotheek Hoogezand met het Verhalenfestival.

 • Doe mee aan de Minecraft Zomerclub Bekijk details

  4 augustus 2023

  BiebLab is hét jeugdplatform van de Groningse bibliotheken. In de zomervakantie openen we online de deuren van de Minecraft Zomerclub. Zes weken lang kunnen kinderen bouwen aan een uniek clubhuis.

 • Vakantielezen: Ga mee op ontdekkingsreis! Bekijk details

  6 juli 2023

  Beleef deze zomer een spannend avontuur met Vakantielezen, het zomerprogramma voor kinderen van de Bibliotheek. Bekijk de schatkaart, lees zes spannende verhalen en ga mee op ontdekkingsreis. En… maak kans een op mooie prijs! 


 • Bibliotheek Marum is verhuisd! Bekijk details

  8 juni 2023

  Bibliotheek Marum is verhuisd en vanaf komende maandag 12 juni weer open! Vanaf maandag kan je de bibliotheek bezoeken aan de Wendtsteinweg 57 in Marum. Kom je een kijkje nemen op deze bijzondere dag?

 • Hulp bij websites van de overheid Bekijk details

  5 juni 2023

  Heb je hulp nodig bij websites van de overheid? Of ken je iemand die hierbij wel wat hulp kan gebruiken? Bij het Informatiepunt Digitale Overheid in de Bibliotheek ondersteunen we je hier graag bij. Zo helpen we je op weg bij het verlengen van je rijbewijs, het inloggen met DigiD en het aanvragen van een AOW-uitkering. Je kunt bij ons ook computercursussen volgen om beter te leren omgaan met de websites van de overheid.

 • Boekstartdag voor de allerkleinsten Bekijk details

  16 mei 2023

  Zaterdag 3 juni 2023 is het BoekStartdag in de Bibliotheek. De allerjongste bezoekers en hun ouders/verzorgers krijgen die dag een extra hartelijk welkom. Doe samen met je kindje mee aan een leuke activiteit en ontdek hoe fijn het is om samen met boekjes en taal bezig te zijn.

 • Bibliotheek Marum verhuist! Bekijk details

  10 mei 2023

  Bibliotheek Marum gaat verhuizen. Op donderdag 25 mei 2023 is de bibliotheek voor de laatste keer open op de huidige locatie aan de Molenstraat. Op maandag 12 juni 2023 opent de nieuwe bibliotheek aan de Wendtsteinweg 57 in Marum.

 • Fantasy Game Event op 18 juni Bekijk details

  3 mei 2023

  Op 18 juni organiseert Biblionet Groningen een Fantasy Game Event in Bibliotheek Hoogezand. Jongeren kunnen zich die dag onderdompelen in een Skull and Bones avontuur en de verborgen verhalen achter deze game ervaren. Dit event sluit aan bij de landelijke Verborgen Verhalen campagne, waarbij bekende schrijvers een verhaal schrijven voor een populaire videogame.

 • Activiteiten in de meivakantie Bekijk details

  20 april 2023

  Hoera, het is meivakantie! De bibliotheken in de provincie Groningen organiseren diverse activiteiten om de meivakantie nóg leuker te maken. Van voorlezen en schaken tot een online stripquiz en een verhalenpad. Er is voor ieder wat wils. Hieronder staan een aantal leuke tips. Bekijk onze agenda voor nog meer activiteiten.

 • Marie uit Winsum is voorleeskampioen van provincie Groningen Bekijk details

  17 april 2023

  Marie Andringa van GBS De Wierde uit Winsum heeft op 12 april de provinciale finale van De Nationale Voorleeswedstrijd gewonnen. Tijdens de finale in Theater vanBeresteyn in Veendam streden 8 finalisten uit de provincie Groningen om de titel van provinciaal voorleeskampioen.

Paginanavigatie