Blic VR

Innovatie

Maak kennis met laaggeletterdheid door virtual reality

Blic VR stelt professionals in staat om, in oprechte verbinding met de ander, het thema laaggeletterdheid bespreekbaar te maken. Door middel van een VR-bril ontdek je hoe het is om laaggeletterd te zijn én wat je ervaart als professional als je dit onderwerp moet aansnijden. Welke dynamiek ontstaat er tussen jou en de ander en hoe kun je die doorbreken?

Hoe werkt het?

Blic VR biedt organisaties en festivals de mogelijkheid om met behulp van Virtual Reality kennis te maken met laaggeletterdheid. We bieden proeftuinen en trainingen. Samen met een adviseur van Blic VR gaan we kijken naar wat het beste aansluit bij de behoefte.

Blic VR wordt vooral ingezet bij overheden, in de zorg en het sociaal domein, in het onderwijs en de bibliotheekbranche.

Waarom?

Blic VR draagt bij aan het begrijpen en herkennen van laaggeletterdheid en het overwinnen van schaamte en handelingsverlegenheid. Om zo vanuit verbinding met jezelf en de ander contact te maken.

Virtual Reality is een perfect middel voor bewustwording en dient als aanjager voor gesprekken rondom het thema laaggeletterdheid.

Benieuwd geworden?

Wil je een proeftuin of training ervaren? Benieuwd naar wat wij voor jou kunnen betekenen? Of heb je een andere vraag? We horen het graag.

Neem contact op


Proeftuin

Een proeftuin is erg geschikt voor festivals en events. Je maakt kort kennis met de VR video’s.

Events en festivals

Extended Proeftuin

Een perfecte, eerste verdieping voor jouw organisatie en kennismaking met VR en laaggeletterdheid.

Speciaal op maat gemaakt

Training

Persoonlijke ontwikkeling voor professionals (modulair opgebouwde training).

Persoonlijke ontwikkeling


Fijne samenwerking met Blic VR binnen ons programma Zorg voor Basisvaardigheden! De VR-bril zelf is naast leerzaam, ook leuk. Voor ons lag vooral de nadruk op het gesprek erna met de deelnemers. De interactie onderling en het delen van kennis en ervaring n.a.v. het thema was enorm waardevol en werd door alle aanwezigen erg gewaardeerd!

— Allette Snijder, Healthy Ageing Network Northern Netherlands


  • Laaggeletterdheid

    Biblionet Groningen werkt met verschillende partners aan de aanpak van laaggeletterdheid. 

  • Taalhuis

    Het Taalhuis helpt om vaardiger te worden in onder andere lezen, schrijven en rekenen.

  • Hygiëne

    Blic VR let op de hygiëne en desinfecteert alle VR-brillen en accessoires na ieder gebruik. Volg ons


Blic VR is mede mogelijk gemaakt door

Blic VR is bedacht door het expertisecentrum van Biblionet Groningen en ontwikkeld in samenwerking met Viemr en Praktijk Welbevinden. Het expertisecentrum ondersteunt bibliotheken en werkt samen met partners in de regio aan maatschappelijke opgaven. De adviseurs van Biblionet Groningen die de training en de video’s ontwikkelden, deden dit in nauwe samenwerking met Taalambassadeurs van de Groningse Taalhuizen en professionals uit verschillende beroepsgroepen. Blic VR is mede mogelijk gemaakt door Provincie Groningen, Tel mee met Taal en het provinciaal bondgenootschap Werken aan geletterdheid in Groningen.