Innovatie

Organisatie

Als provinciale ondersteuningsinstelling (POI) stimuleert, inspireert en faciliteert Biblionet Groningen de bibliotheken in onze provincie in hun ontwikkeling tot een brede, maatschappelijke-educatieve bibliotheek. Hiertoe werken we onder andere aan innovatie op de thema’s Geletterde samenleving, Participatie in de informatiesamenleving, Leven Lang Ontwikkelen en Randvoorwaarden. Daarnaast is er een klein deel vrije ruimte, dat we benutten om snel en flexibel te kunnen blijven inspelen op de actualiteit. Op deze pagina vind je een aantal actuele innovatieprojecten.

Blic VR - herken laaggeletterdheid

Blic VR stelt professionals in staat om, door middel van Virtual Reality, in oprechte verbinding met de ander het thema laaggeletterdheid bespreekbaar te maken. 

Ontdek Blic VR

Vertel! Verhalen maar dan anders...

Vertel! is een bundeling van verhalen waarvan de onzichtbare connecties doorzoekbaar worden gemaakt door middel van kunstmatige intelligentie.

Vertel! meer

Digitaal burgerschap: de schijf van 5.0

We helpen mensen om zich actief, vaardig en weerbaar te bewegen in de online informatiesamenleving. Om dit concreet te maken hebben we de schijf van 5.0 ontwikkeld.

Bekijk de schijf van 5.0

Mobiele dienstverlening

In het experiment Mobiele dienstverlening onderzoeken we de mogelijkheden om de dienstverlening van de bibliotheek naar de inwoners toe te brengen.

Ga op pad

Enthousiast?

Ben je enthousiast over een project? We vertellen er graag meer over. Vul het contactformulier in en ons expertisecentrum neem contact met je op.