Hulp bij e-books en luisterboeken

Heb je een vraag over e-books en luisterboeken? Vind hier je antwoord.


Kan ik e-books en luisterboeken lenen met mijn abonnement?

Als bibliotheeklid mag je maximaal 10 e-books en luisterboeken tegelijk lenen. Dit kan bij de online Bibliotheek. Er is ook een onine Bibliotheek-app.

Leer hier meer over de online Bibliotheek(-app).

Heb ik een ander abonnement nodig voor e-books en luisterboeken?

Als je lid bij ons bent, kun je ook e-books en luisterboeken lenen. Dit kan bij de online Bibliotheek. Er is ook een onine Bibliotheek-app.

Leer hier meer over de online Bibliotheek(-app).

Hoe werkt de online Bibliotheek?

Om e-books en luisterboeken te lenen via de online Bibliotheek heb je een account nodig. Ga hiervoor naar onlinebibliotheek.nl en vul je lenersnummer in dat op je bibliotheekpas staat.

  • Bij een tweede pas gebruik je het lenersnummer van de eerste pashouder. Niet zeker welk nummer dit is? Log dan in op Mijn account en kijk bij Mijn gegevens.
  • Ben je nog geen lid van de bibliotheek en wil je graag e-books lezen? Word dan nu lid. Het kost slechts €4,75 per maand! Kinderen tot 18 jaar zijn gratis lid.

Na activatie van je account kan je inloggen met je e-mailadres of pasnummer. De leentijd is 3 weken. Inleveren hoeft niet. De titel verdwijnt na 3 weken vanzelf van je online boekenplank. Heb je de titel nog niet uit? Leen de titel gelijk opnieuw. Je kunt maximaal 10 e-books/luisterboeken tegelijk lenen.

Leer hier meer over de online Bibliotheek(-app).

Waar vind ik hulp als het niet lukt?

In veel van onze bibliotheken wordt regelmatig een Digitaal Spreekuur gehouden. Je kunt er terecht voor hulp bij e-books en luisterboeken. In onze agenda staan data en plaatsen waar een Digitaal Spreekuur wordt gehouden.

De online Bibliotheek heeft een eigen Klantenservice, maar onze eigen Klantenservice kan je ook op weg helpen.Geen antwoord op je vraag gevonden?

Neem contact met ons op