Hulp bij e-books en luisterboeken

Heb je een vraag over e-books en luisterboeken? Vind hier je antwoord.


Kan ik e-books en luisterboeken lenen met mijn abonnement?

Zeker kan dat! Je kan maximaal 10 e-books/luisterboeken tegelijk lenen. De leentijd is 3 weken. Inleveren hoeft niet. De titel verdwijnt na 3 weken vanzelf van je online boekenplank. Heb je de titel nog niet uit? Leen de titel gelijk opnieuw.

Leer hier meer over de online Bibliotheek(-app).

Heb ik een ander abonnement nodig voor e-books en luisterboeken?

Als je lid bij ons bent, kun je ook e-books en luisterboeken lenen. Dit kan bij de online Bibliotheek. Er is ook een onine Bibliotheek-app.

Leer hier meer over de online Bibliotheek(-app).

Hoe werkt de online Bibliotheek?

Om e-books en luisterboeken te lenen via de online Bibliotheek kan je inloggen met jouw Biblionet Groningen account. Vanaf 23 mei mei zijn wij overgegaan naar een Landelijk Inlogsysteem. Lees daar hier meer over. 

Leer hier meer over de online Bibliotheek(-app).

Waar vind ik hulp als het niet lukt?

In veel van onze bibliotheken wordt regelmatig een Digitaal Spreekuur gehouden. Je kunt er terecht voor hulp bij e-books en luisterboeken. In onze agenda staan data en plaatsen waar een Digitaal Spreekuur wordt gehouden.

De online Bibliotheek heeft een eigen Klantenservice, maar onze eigen Klantenservice kan je ook op weg helpen.

Hoe zet ik e-books op mijn e-reader?

Om e-books van de online Bibliotheek op een e-reader te zetten, heb je een geschikte e-reader nodig en moet je Adobe Digital Editions geïnstalleerd hebben op je laptop of pc. Je moet nog een aantal stappen doorlopen. Let op: niet alle e-books zijn geschikt voor de e-reader! Zie je direct onder de titel van het boek dit e-readersymbool staan? Dan is dit boek geschikt voor de e-reader.

  • Stap 1: Leen het e-bookKlik op de oranje knop 'Leen boek'.
  • Stap 2: Download het e-bookJe hebt het boek nu geleend. Klik op de oranje knop 'Download voor e-reader'. In sommige browsers start de download nu automatisch. In andere browsers moet je eerst nog op 'Bestand opslaan' klikken. 
  • Stap 3: Open het e-book met Adobe Digital EditionsOpen het bestand dat je net hebt gedownload door op 'Open met Adobe Digital Editions' te klikken. 
  • Stap 4: Koppel je e-reader aan je computerSluit je e-reader aan op je computer. 
  • Stap 5: Kopieer je e-book naar je e-readerKlik op de button 'Bibliotheek' in Adobe Digital Editions. Je ziet nu een overzicht van gedownloade e-books. Sleep het e-book dat je geleend hebt naar je e-reader. Of druk op de rechtermuisknop, selecteer 'Kopieer naar computer/apparaat', en klik op jouw e-reader. 
  • Stap 6: Koppel je e-reader los. Om je e-reader los te koppelen verbreek je de verbinding met je computer en trek je de USB-kabel los. Het e-book wordt nu geladen op je e-reader. 


Geen antwoord op je vraag gevonden?

Neem contact met ons op