Hulp bij onze website & apps

Zoek je hulp bij het gebruik van onze website of apps? Vind hier je antwoord.

Zoeken en bladeren in de collectie

De collectie bevat:
• Provinciale collectie van Biblionet Groningen en Forum Groningen
• Landelijke bibliotheekcollectie
• Muziekweb: de collectie cd’s en dvd’s van de Centrale Discotheek Rotterdam
• E-bookscollectie

Als je hebt gevonden wat je zoekt dan kun je na inloggen direct reserveren of aanvragen uit een andere bibliotheek. E-books kun je altijd direct lenen.

Kun je in onze provinciale collectie niet vinden wat je zoekt? Tegen betaling kun je een aanvraag plaatsen in de Landelijke bibliotheekcollectie. Ook kun je tegenbetaling wetenschappelijke boeken aanvragen in de (internationale) collectie van de Nederlandse wetenschappelijke bibliotheken.

Ook handig!
Download ook de Biblionet Groningen-app om in de collectie te zoeken. Daar vind en reserveer je gemakkelijk titels. Ook krijg je een melding op je apparaat als de titel voor je klaarstaat én wanneer het weer ingeleverd kan worden. Handig! 

Zoeken en bladeren in onze agenda

In onze agenda vind je een overzicht van alle activiteiten die de bibliotheek organiseert. Je kunt filteren op bibliotheekvestiging, gemeente, leeftijdsgroep en het soort activiteit. Ben je nieuwsgierig naar de online activiteiten, filter dan op Biblionet Groningen. 

Omdat de agenda continu wordt bijgewerkt met nieuwe activiteiten laadt deze pagina soms iets trager dan de rest van onze website. 

Zoeken in onze website

Je vindt bovenin deze website een zoekbalk. Zoek je iets op onze website (geen collectie!), typ je zoekopdracht in de witte balk en vink aan: Zoeken binnen de site. Klik nu op Vind. Je krijgt alle zoekresultaten te zien van de website. Zoek je iets in de collectie? Vink dan aan: Zoeken in de catalogus.

Hoe log ik in in Mijn account?

Je kunt inloggen door rechtsboven op onze website te klikken op Mijn account. Vul je gebruikersnaam en wachtwoord in en klik op Ok. Heb je nog geen wachtwoord? Klik dan op Nieuw wachtwoord. Je ontvangt een link in je mailbox waarmee je een wachtwoord kunt instellen. Is je e-mailadres bij ons niet bekend, dan komt er een foutmelding. Bel dan de Klantenservice. We helpen je graag met het aanmaken van een account. 

Op 23 mei 2024 zijn wij overgegaan naar een Landelijk Inlogsysteem. Hiermee kan je met één en hetzelfde account bij alle bibliotheekdiensten inloggen. Je hebt vanaf deze datum dus niet meer voor elke bibliotheekdienst andere inloggegevens nodig.  

Jouw gebruikersnaam is vanaf 23 mei 2024 jouw lenersnummer. Het wachtwoord is nog steeds het wachtwoord wat je bij ons, Biblionet Groningen, hebt ingesteld. 

Wanneer je ingelogd bent met bovenstaande gegevens kan jij jouw gebruikersnaam en wachtwoord zelf wijzigen, via 'Wijzig mijn inloggegevens'.  

Hier vind je meer informatie over het Landelijk Inlogsysteem.

Wat kan ik met de Biblionet Groningen-app?

Met de Biblionet Groningen-app kun je als bibliotheeklid gemakkelijk zoeken in onze collectie, reserveren en zien wanneer je weer moet inleveren. Ook kun je verlanglijstjes aanmaken en andere abonnementen koppelen, bijvoorbeeld die van je kinderen. Zet de meldingen aan en je ontvangt een seintje op je apparaat als een titel voor je klaar staat in de bibliotheek of wanneer je weer kan inleveren. Handig! 

Bekijk hier alle apps waar je gebruik van kunt maken.

Wat kan ik met de online Bibliotheek-app?

Met de gratis online Bibliotheek-app kun je als bibliotheeklid gemakkelijk e-books en luisterboeken zoeken en lenen. Ook zie je wanneer het e-book of luisterboek automatische van je online boekenplank verdwijnt. Dit gebeurt na 3 weken. Titel nog niet uit? Leen het gelijk weer. Je kunt meteen doorlezen of luisteren. 

Bekijk hier alle apps waar je gebruik van kunt maken.

Waar is de TijdschriftenBieb-app?

De TijdschriftenBieb-App is tegenwoordig onderdeel van de Online Bibliotheek-app.

Wat kan ik met de PressReader-app?

Bezoekers van de bibliotheken van Biblionet Groningen en Forum Groningen kunnen gratis gebruikmaken van PressReader. In deze gratis app vind je meer dan 7.000 binnen- en buitenlandse kranten en tijdschriften in zo'n 60 talen.

Bekijk hier alle apps waar je gebruik van kunt maken.

Hoe wijzig ik mijn wachtwoord?

Jouw wachtwoord kan alleen door jou gewijzigd worden. Ben jij deze vergeten dan kan je op 'Wachtwoord vergeten' klikken. Je ontvangt daarna een mail vanuit de Bibliotheek(afzender: noreply@kb.nl) met daarin een link om een nieuw wachtwoord aan te maken.  Ontvang je geen mail? Controleer dan je spam en/of ongewenste mailbox. Wanneer je ingelogd bent kan jij jouw gebruikersnaam en wachtwoord zelf wijzigen, via 'Wijzig mijn inloggegevens'.  Geen antwoord op je vraag gevonden?

Neem contact met ons op