Basisonderwijs

Voor het onderwijs

Lezen is een feestje! Het prikkelt de fantasie en is belangrijk voor de taalontwikkeling van ieder kind. Jij als leerkracht kunt hier een belangrijke bijdrage aan leveren. Wij helpen je graag met inspirerende programma’s en projecten, speciaal ontwikkeld voor het basisonderwijs. Want, groot worden? Dát doe je met de bibliotheek. Bekijk hieronder ons aanbod.

Groep 1 en 2: Op bezoek bij...

Dans mee met Panda, ga op zoek naar het geheim van Haas of maak kennis met Guus. Met het kleuterprogramma ‘Op bezoek bij...’ ontdekken kinderen de wereld van verhalen en prentenboeken. 

Groep 3 en 4: Vakantielezen

Vakantielezen is het leesprogramma dat ervoor zorgt dat álle kinderen van groep 3 & 4 willen lezen. De kinderen ontdekken tijdens het programma dat je door te lezen kunt reizen naar allerlei verre landen.

Groep 5: Scoor een Boek!

Scoren kun je overal! Scoor een Boek! combineert lezen met sport. Tijdens dit sportieve leesprogramma gaan kinderen uit groep 5 op school én thuis boeken lezen. Ze worden aangemoedigd door een voetballer van FC Groningen.

Groep 6: Boekpraatjes

Praten over boeken en er een podcast over maken voor andere kinderen. Dat is Boekpraatjes, een programma waarbij we leesbevordering, de boekenkring en digitale vaardigheden aan elkaar koppelen.

Groep 7 en 8: De Nationale Voorleeswedstrijd

Wie is de beste voorlezer van het land? Doe mee aan de 29e editie van de Nationale Voorleeswedstrijd! Dit jaar krijgen jullie van Stichting Lezen een deelnamepakket.

Groep 7 & 8: De Uitdaging

Doe mee met de leukste leesuitdaging van het jaar! In dit programma gaan de leerlingen zes tot acht weken lang lezen in allerlei soorten boeken, zoals lees-, informatie- en stripboeken. Bij elk boek hoort een opdracht. 

De Schoolschrijver

De Schoolschrijver zet de beste en leukste kinderboekenauteurs in om leerlingen op basisscholen taalsterk te maken.

Meer over De Schoolschrijver

Cursussen & trainingen

Leerkrachten en pedagogisch medewerkers kunnen bij ons verschillende cursussen en trainingen volgen.

Klassikaal lenen

Met een groepje leerlingen naar de bibliotheek om boeken uit te zoeken? Dat kan tijdens openingsuren.

De Leesclub

Ga aan de slag met de leukste boekopdrachten.Contact met ons onderwijsteam

Voor meer informatie of vragen over ons aanbod, kun je contact opnemen met het onderwijsteam.