Voorlezen is een feestje! Het prikkelt de fantasie en is belangrijk voor de taalontwikkeling van ieder kind. Jij als pedagogisch medewerker speelt daarin een belangrijke rol. Wij helpen je graag met inspirerende programma’s en projecten, speciaal ontwikkeld voor de kinderopvang. Want, groot worden? Dát doe je met de bibliotheek.

Een prentenboek centraal

Het voorleesprogramma voor thuis! Tijdens dit programma lenen alle kinderen hetzelfde prentenboek, dat een week lang thuis voorgelezen wordt. Voor peuters van 2 tot 4 jaar. 

Voorlezen op aanvraag

Ben je bezig met een thema en wil je de voorleesconsulent extra laten voorlezen? Zij hebben ook de tips en trucs paraat om ouders actief bij het boek te betrekken. Voor peuters van 2 tot 4 jaar. 

Op bezoek bij Teun

Het programma 'Op bezoek bij Teun' is een leuk, speels bezoek van 45 minuten rondom het boek 'Teun' van Olivier Dunrea. Voor peuters van 2 tot 4 jaar. 

Voorlezen tijdens De Nationale Voorleesdagen

Wij komen voorlezen uit een van de themaboeken van De Nationale Voorleesdagen. Voor peuters van 2 tot 4 jaar.

Inspiratieworkshops: De Nationale Voorleesdagen

Doe je als pedagogisch medewerker ook mee aan onze digitale inspiratieworkshops over de themaboeken van De Nationale Voorleesdagen? 

BoekStart in de kinderopvang

Kinderdagverblijven en peuterspeelzalen besteden steeds meer aandacht aan (voor)lezen en taal. Bijvoorbeeld met BoekStart in de kinderopvang.

Cursussen & trainingen

Leerkrachten en pedagogisch medewerkers kunnen bij ons verschillende cursussen en trainingen volgen.

Bekijk het aanbod

Ouderavond: spelend voorlezen

Voorlezen is belangrijk én leuk! Tijdens deze ouderavond gaan we graag met ouders en pedagogisch medewerkers in gesprek over taal, boeken en (voor)lezen.

Mediaopvoeding hoort erbij

Digitale media zijn niet meer weg te denken uit het leven van jonge kinderen. Het is daarom belangrijk om bewust te werken aan mediaopvoeding. Maar hoe doe je dat? 


Contact met ons onderwijsteam

Voor meer informatie of vragen over ons aanbod, kun je contact opnemen met het onderwijsteam.